КОРОНА НАПАДА И НАЈМЛАЂЕ: У Севернобанатском округу расте број новозаражених, оболело и 12 деце

Новости онлине

23. 07. 2020. у 23:04

КОРОНА НАПАДА И НАЈМЛАЂЕ:  У Севернобанатском округу расте број новозаражених, оболело и 12 деце

Фото Р. Шегрт

ОТКАКО је крајем јуна други талас корона вируса погодио Кикинду и Севернобанатски округ, епидемиолози бележе раст броја новозаражених, међу којима има и деце.

Према последњим подацима, 12 деце је ковид позитивно, 10 у Кикинди и двоје у Сенти:

- Од укупног броја оболелих, двоје је излечено. У Кикинди је регистровано осам активних случајева, а два у Сенти. Сва деца се налазе на кућном лечењу - јавио је данас локални Штаб за ванредне ситуације и оценио је да је епидемиолошка ситуација у Кикинди и даље несигурна са тенденцијом погоршања:

- Очекује се да противепидемијске мере дају ефекат, као и да наредне недеље дође до стабилизације епидемиолошке ситуације - наводе из Штаба за ванредне ситуације.

Од почетка новог таласа оболело 90 Кикинђана

Према последњим подацима, од новог таласа коронавируса, који је почео крајем јуна, оболело је 90 Кикинђана, док у Севернобанатском округу има 107 ковид пацијената:

- На жалост, три особе су преминуле. Битку против КОВИД-19 изгубила су три пацијента из Кикинде, два мушкарца и жена. Сви преминули били су старији од 60 година и са хроничним обољењима- прецизирао је локални Штаб за ванредне ситуације.

Нису све вести црне. Корону је победило 10 пацијената из Кикинде и по једна из Кањиже и Аде.

- На подручју Кикинде регистровано је 78 активних случајева, док су Севернобанатском округу епидемиолози потврдили 91 случај. Већина пацијената из Кикинде налази се на кућном лечењу, њих 49. У осталим општинама овог дела Баната и Бачке на кућном лечењу је 56 лица.

Углавном се ради о особама са лакшом клиничком сликом, или су то асимптоматски случајеви - подаци су Штаба за ванредне ситуације.

ХОСПИТАЛИЗОВАН И ДРЖАВЉАНИН САД

У кикиндској болници смештено је 28 пацијената. Од тог броја, по једна особа је из општина Кањижа и Чока, а на лечењу је и један држављанин САД. Четири оболела пацијента транспортована су у Клинички центар Војводине.

Ковид пацијенти из Севернобанатском округа лече се и у Општој болници у Суботици. У питању су два пацијента из Новог Кнежевца и један из општине Ада.

Рачунајући и њих, у три здравствене установе, на лечењу је 35 особа из Севернобанатског округа, Стање већине хоспитализованих пацијената је стабилно. На механичкој вентилацији налази се један Кикинђанин који има придружене хроничне болести.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)