ДОМ ЗА ОНЕ СА ПЛИЋИМ ЏЕПОМ: Закључен уговор са извођачем радова о изградњи још једне зграде у Улици Момчила Тапавице на Бистрици

З. ГРУМИЋ

22. 07. 2020. у 15:16

СТАМБЕНА агенција града Новог Сада недавно је закључила уговор са извођачем радова о изградњи још једне зграде у Улици Момчила Тапавице на Бистрици, намењене социјално угроженим грађанима, па би ускоро могли да крену радови на другој од укупно шест ламела будућег стамбеног комплекса.

ДОМ ЗА ОНЕ СА ПЛИЋИМ ЏЕПОМ: Закључен уговор са извођачем радова о изградњи још једне зграде у Улици Момчила Тапавице на Бистрици

Фото З. Грумић

После спроведене јавне набавке, посао је додељен новосадској фирми "Интец" (са подизвођачем "СКВ Инжењерингом"), која приводи крају и радове на изградњи "ламеле 6", односно прве зграде у низу социјалних станова чија се градња финансира из буџета града.

ОТПЛАТА НА 20 ГОДИНА

ГРАДОНАЧЕЛНИК Милош Вучевић раније је рекао да ће град те станове продавати по ценама које су ниже од тржишних, јер су намењени социјално осетљивим категоријама становништва, односно становницима који, због ниских примања, не могу да купе стан на тржишту. Купци, учесници конкурса, имаће могућност да станове отплате на 240 месечних рата, односно за 20 година.

- Уговорена вредност радова за прву фазу изградње "ламеле 5" износи мало више од 67,97 милиона динара а критеријум за доделу уговора био је најнижа понуђена цена - наводе у Стамбеној агенцији, уз напомену да је на тендер стигла једна понуда, која је била важећа.

Раније је објављено да је за ту другу зграду стамбеног комплекса планиран укупни износ од око 160 милиона динара. На првој згради, чија је градња почела прошле године, грађевински радови су окончани а у току су они завршни, инсталатерски. Рок за комплетан завршетак објекта, који садржи 27 једноипособних и двоипособних станова, просечне величине око 50 квадрата, јесте јануар 2021. године.

Планирано је да сваке године буде започета и урађена по једна ламела, ако то омогући прилив средстава у буџету, предвиђеним за ту намену. На тој локацији на новосадском Новом насељу предвиђено је да буде укупно 173 стана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)