СЕДАМ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА: Епидемиолошка ситуација у Шапцу

В. Митрић

15. 07. 2020. у 15:56

ПРЕМА подацима Завода за јавно здравље из Шапца, у лозничком крају, број заражених корона вирусом повећан је, за 24 часа, за седам нових случајева.

СЕДАМ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА: Епидемиолошка ситуација у Шапцу

Фото: В. Митрић

Тако се цифра оболелих повећала на 262 по чему је Лозница, одмах иза Шапца, у Мачванском округу, али са пероструко мање оболелих.

У Крупњу је заражено 6, у Љубовији 11, а у Малом Зворнику 12 људи за чије је здравље надлежна лозничка болница.

Заражени људи из овог дела Србије, прво се збрињавају на Инфективном одељењу Опште болнице у Лозници, а онда упућују даље од Шапца, Београда, Смедерева до Пожаревца...

Докторка Мира - локални херој

Др Мира Васиљевић Хоџић, млади инфектолог, је, такође, један од лекара који су постали у овој ситуацији симбол пуне посвећености болесницима. Била је на испомоћи и колегама у престоници, а сада са колегама и колегиницама, неуморно, прегледа и лечи многе пацијената, чије се број стално повећава, пошто кроз Тријажни центар ДЗ Лозница прође и до 170 пацијената дневно.

- У општој борби протов корона вируса др Мира Хоџић Васиљевић сјајно је приступила лечењу моје оболеле теке, којој је дијагностификовала сепсу, дала јој одговарајућу терапију и у ваљаном стању послала, на даљу борбу за живот, колегама у Ургентном центру и Клиничком центру Србије - каже Стефан Митић из Лознице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)