КРУШЕВЉАНИН ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: 344 потврђена случајева КОВИД-19 у Крушевцу

С. Б.

уторак, 14. 07. 2020. у 21:09

КРУШЕВЉАНИН ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: 344 потврђена случајева КОВИД-19 у Крушевцу

Архив

КРУШЕВЉАНИН Д.М.(72) преминуо у КЦ Ниш од последица вируса корона, па се тако сада 39 случајева у Расинском округу доводи у везу са КОВИД-инфекцијом.

Број потврђених случајева КОВИД-19 у Крушевцу је од почетка епидемије 344,а већ недељу дана не стижу резултати узорковања брисева. Према информацијама “Новости” очекују се резултати око 500 узорака. Последњи податак из Завода за јавно здравље Крушевац је да је нешто повећан број излечених па се сада као пацијенти који су победили коронавирус води њих 378,али је,на жалост, забележен и један смртни случај. Како сазнајемо, реч је о Крушевљанину Д.М.(72),који је преминуо у КЦ Ниш, па се тако сада 39 случајева у Расинском округу доводи у везу са КОВИД-инфекцијом.

- Очекујемо да стигну резултати,свакога дана се интересујемо за њих-каже за “Новости” Драган Вуксановић, директор ЗЗЈЗ Крушевац.-Обуставили смо комерцијално тестирање,што је случај и у другом окрузима, а радимо на томе да се најургентији брисеви, потребни за даље прослеђивање здравственој служби, тестирају у референтним лабораторијама где је могуће обезбедити да резултати што пре стигну.  

На наше питање на основу чега је Градски штаб за ванредне ситуације донео данас одлуку о поновном раду отворених базена,који у услед проглашења ванредне ситуације затворени 7.јула, Вуксановић наводи да је одлука донетана основу процене ЗЗЈЗ и консултација са Кризним штабом за ванредне ситуације на нивоу републике. Додаје да базени ради и у другом градовима, укључујући и Београд.


- Епидемиолошка ситуација у Крушевцу је неповољна и  несигурна, што не значи да ће базени ту ситуацију још више погоршају, уколико се поштују препоруке Министарства здравља, односно Радне групе при министарству-наводи директор ЗЗЈЗ.

Како је предочено данас после седнице Градског штаба, отворени базени у Крушевцу могу имати капацитет купалишта од 40 људи на 1000 квадрата и радно време од 10 до 18 сати. Међу мерама је и седење само две особе под сунцобраном,осим породица са малом децом, размака између лежаљки или особа на купалишту од минимум два метра,док је размак између лица и столова у оквиру бара – 1,5 метар.Забрањени су тимски спортови која укључују блиски контакт, запослени на базенима мораће да носе маске. Забрањено је коришћење тушева у затвореном и свлачионица,а дозвољено је коришћење тоалета.


РАСИНСКИ ОКРУГ: ЈОШ УВЕК 549 ПОЗИТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА


БРОЈ позитивних случајева од почетка епидемије у Расинском округу,како су “Новости” раније објавиле,још од 7.јула износи 549. Осим у Крушевцу где је потврђено 344,већи број потврђених био је у Александровцу-92 и Брусу-62 лица. У Варварину је КОВИД-19 потврђен у 27, у Ћићевцу у 13 и у Трстенику у 11 случајева.

КРУШЕВАЦ ПОНОВО ПРОИЗВОДИ НАТРИЈУМ-ХИПОХЛОРИТ


НА данашњој седници Градског штаба одлучено је и да се у ЈКП Водовод-Крушевац настави са производњом ддезинфекционог средства натријум-хипохлорит, а да ЈКП Крушевац припреми и постави резервоаре са дезинфекционим средством по месним заједницама.Комуналци од прошле недеље поново дезинфикују јавне површине натријум-хипохлоритом, а то се три пута дневно  чини у кругу болнице и КОВИД амбуланте “14.октобар”.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)