РАЗБОЈНИЦИ УКРАЛИ, ХУМАНИ НАДОКНАДИЛИ: Брачни пар из Ниша банци доброчинства донирао 10.000 динара (ФОТО)

Ј. ЋОСИН

среда, 15. 07. 2020. у 09:32

РАЗБОЈНИЦИ УКРАЛИ, ХУМАНИ НАДОКНАДИЛИ: Брачни пар из Ниша банци доброчинства донирао 10.000 динара (ФОТО)

Марина Адамовић

БРАЧНИ пар из Ниша је у уторак уплатио 10.000 динара "Банци доброчинства" Марине Адамовић - тачно онолико новца колико је у понедељак ујутро украдено.

 

 

Тако су својом племенитошћу показали да постоје људи великог срца, увек спремни да помогну лечење деце оболеле од најтежих болести.

Не желећи да хуманитарку Марину Адамовић - која већ десетак година прикупља новац за оболеле малишане, а и сама је погођена тешком дијагнозом - обесхрабре безобразлук и разбојништво који су се 13. јула догодили у нишкој Обреновићевој улици, оставили су јој донацију и поруку.

- Драга Марина, прочитали смо данас да Вам је неко украо око 10.000 динара. Супруг и ја смо одлучили да надокнадимо ту штету, јер не желимо да без тог новца остану они којима је највише потребан. Дивим се вашој вољи и хуманости. Желим Вам успех у даљем раду - стоји у тексту достављеном "Банци доброчинства".

Ганута овим гестом, пре свега због доброте ових људи, али и због тога што ће прикупљени новац, ипак, отићи у руке оних којима је неопходан, Марина каже да ће овај дан упамтити за сва времена.

- Када сам јуче ујутру стигла, дочекало ме је писмо и у њему 10.000 динара. Да плачем? Да се радујем? Да захвалим племенитим људима којих још има на овом црном свету? Не знам, само изговарам у себи: "И вама најсрдачнији поздрав, душо од човека, човекољупче" - објавила је Марина на свом фејсбук-профилу.

БРУКА

МАРИНА Адамовић сакупља новац за лечење болесне деце и из њене "Банке доброчинства" је од 2006. на рачуне оболелих малишана укупно уплаћено око 12 милиона динара.

Нажалост, разбојници су је походили више пута, а последњи пут у понедељак док је била у својим инвалидским колицима и припремала се да прикупљени новац пребаци на наменски рачун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)