ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У УЖИЦУ: Удесетостручен број пацијената са сумњом на вирус КОВИД 19

Н. Ј.

14. 07. 2020. у 16:56

У УЖИЧКОЈ Општој болници смештено је више од 300 пацијената са сумњом на корону, у Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши и Пожеги их је још 200, а у изузетно тешком стању и на респираторима су 23 житеља ужичког краја.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У УЖИЦУ: Удесетостручен број пацијената са сумњом на вирус КОВИД 19

ФОТО: Н.Ј.

Директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић је изразио страховање од још већег прилива пацијената јер је само у реду прегледано чак 1.200 пацијената, што је десет пута више него пре само седам дана.

Због попуњених капацитета у болници, у златиборској "Чиготи" и осталим стационарним јединицама Здравственог центра у припреми је постављање нове, импровизоване ковид болнице у кругу некадашње касарне у насељу Крчагово. Ова болница моћи ће да прими 150 пацијената, а у функцији ће бити до краја ове недеље.

- Стићи ће нам и централни развод кисеоника, да здравствени радници не би вукли боце, као што се дешава у једном делу болнице - рекао је Божовић - Плашим се нове "експлозије" инфицираних на Златибору јер су тамо у претходном периоду боравиле бројне спортске екипе, махом је реч о деци.

Божовић је "уперио прстом" у "неодговорне грађане" који се према његовим речима и даље окупљају, али није споменуо одговорност политичких структура и лекара који су позивали на изборе и давали изјаве "како се први талас короне не може поновити".

Градоначелник Тихомир Петковић је нагласио, да је највише оболелих у Ужицу.

- Посебно забрињава чињеница да се очекују резултати тестова за више стотина Ужичана, реч је о стотинама - рекао је Петковић.

Број преминулих пацијената није саопштен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)