СТАРИЈИМА ОД 65 ПОНОВО ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Нове мере на Косову и Метохији

Д. З.

понедељак, 13. 07. 2020. у 16:50

СТАРИЈИМА ОД 65 ПОНОВО ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Нове мере на Косову и Метохији

Фото: Архива ВН

ЗБОГ пораста броја оболелих од корона вируса, тзв. косовска Влада увела је нове мере којима се подразумева ограничено кретање старијих од 65 година као и обустављање рада вртића.

Такође, усвојена је одлука којом  је  ношење маски обавеза свих становника тзв. Косова приликом сваке активности ван кућа или станова, као и одржавање физичке удаљености од два метра у заједничким јавним или службеним просторијама.

- Према новој одлуци владе тзв. Косова пензионери , односно грађани старији од 65 година и они са хроничним болестима (дијабетес, хипертензија и срчане болести, хронична болест плућа, пацијенти са бубрежном болешћу, пацијенти са слабим имунитетом, онколошки и др пацијенти... могу изаћи само у раним јутарњим часовима од 05:00 до 10:00 сати и у вечерњим сатима од 18:00 до 21:00 часова- наводи се у одлуци владе достављене медијима и додаје да су поред  рада вртића забрањене и спортске и културне активности у затвореном простору.

Истовремено, сви тржни центри на територији могу да раде од 05:00 ујутро до 21:00 сати али уз стриктно придржавање мера прописаних у Приручнику за заштиту од ковида-19, пре свега ношењем заштитне маске и стварањем услова за физичку дистанцу потрошача.

Истовремено, забрањује се обављење верских церемонија и окупљање више до пет људи на јавним трговима, у парковима и другим јавним површинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)