ШЕСТА ЖРТВА КОВИДА-19: Преминуо мушкарац (41) из Горњег Милановца

М. Бошњак

понедељак, 13. 07. 2020. у 09:30

ШЕСТА ЖРТВА КОВИДА-19: Преминуо мушкарац (41) из Горњег Милановца

Фото М. Б.

ОД заразе ковид-19 преминуо је мушкарац стар 41 годину из Горњег Милановца, он је на жалост шеста жртва епидемије у Рудничко-таковском крају, од њеног почетка у марту.

Према резултатима тестова пристиглим до јутрос у осам сати, за још пет лица брис је позитиван на ковид-19.


- Преминули је имао и хронична обољења, која су додатно отежавала ову болест. Он се у Ковид-амбуланту Дома здравља јавио 25 јуна, када су одрађене све анализе, серолошки тест/брис, у овдашњу Општу болницу хоспитализован је 28. јуна, да би већ два дана касније био пребачен у Клинички центар Крагујевац, где су здравствени радници све време бринули о њему и борили се за његов опоравак - изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели на две етапе. У првој, од њеног почетка до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су, нажалост, петоро преминули, остали излечени. У другом „пику“ од половине јуна, 39 је новооболелих, уз нажалост један, поменути смртни исход. Од њих 39, деветоро су излечени, шест је смештено у Клинички центар у Крагујевцу, два су у милановачкој Општој болници, њих 21 су у кућној изолацији.

- У Ковид амбуланти Дома здравља у Горњем Милановцу јуче је прегледано 60 лица, за 26 је узоркована крв ради лабораторијске анализе, урађена 23 рентгенска снимка плућа, 21 је серолошки тестирано, за троје је узет назофарингеални брис од којих је један контролни. Једно лице је хоспитализовано на Грудно одељење овдашње Опште болнице – додао је др Чивовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)