У КОВИД БОЛНИЦИ У ПОЖАРЕВЦУ СМЕШТЕНО 132 ПАЦИЈАНТА

Д.Н.

10. 07. 2020. у 15:13

У КОВИД БОЛНИЦИ У ПОЖАРЕВЦУ СМЕШТЕНО 132 ПАЦИЈАНТА

Фото: Д. Новковић

У КОВИД болници у Пожаревцу тренутно су смештена 132 пацијента, од којих 55 из Браничевског округа и 77 из других градова Србије.

Међу хоспитализованима приметан је пораст броја позитивних на коронавирус. Њихова клиничка слика и даље се креће од лакших до најтежих симптома, а две особе налазе се на респираторима.

Према речима Данка Николића, директора Опште болнице, осим ковид болнице - „црвене зоне“, добро функционишу и све службе у „зеленој зони“, где се збрињавају превасходно хитни и онколошки случајеви.

-Тренутно је у „зеленој зони“ хоспитализовано 109 пацијената у последњих седам дана. У истом периоду обављено је 29 хитних и онколошких операција, од чега 17 на Хирургији, седам на Ортопедији, две на Урологији и две на Гинекологији.У последњих седам дана обављено је 20 порођаја, од којих седам царским резом – рекао је Николић. Ковид болница у Пожаревцу, капацитета 230 кревета, отворена је 6. јула. Тог дана хоспитализовано је 55 пацијената, да би се тај број у наредна четири дана увећао за 77.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)