СУВА ДРВА, СМЕДЕРАВАЦ И ЦРВЕНА ПАПРИКА: Ово је тајна квалитетног ајвара

Б.Г.

12. 09. 2024. у 17:59

Формула традиционалног, типично српског ајвара, која, како кажене које га припремају, увек добија и никад не омане

СУВА ДРВА, СМЕДЕРАВАЦ И ЦРВЕНА ПАПРИКА: Ово је тајна квалитетног ајвара

фото: Б.Грујић

- Тајна квалитетног ајвара, наравно осим црвених паприка са срцем, које имају доста “меса” како се то у Банату код нас каже, је у стрпљењу и тихој ватри - поручује госпођа Нада из зрењанинског Удружења пензионера, која је храбро “стала на теглу” са знатно млађим домаћицама, које су такође, у оквиру такмичења на нивоу Србије, спремале ајвар и такмичиле се за примат прве варјаче банатске равнице.

Црвено асоцира на љубав, плам и страст, а црвена је и паприка, која је благодет, извор здравља, истанчаног укуса и типично српског бренда, његовог величанства, ајвара.

- Има разних рецепата, неко у њега додаје патлиџан, тиквице и шаргарепу, неко га опет зачини белим луком, целером и першуном, али типичан српски ајвар чјне три основне компоненте уз мрвице стрпљења и љубави - додаје дама из тима Модерне ајваруше, не скривајући амбицују да њен ајвар буде најукуснији.

Такмичење у организацији Туристичке организације града Зрењанина, као и претходних година подржали су ученици средње Угоститељске школе, смер кувари, уз жељу на по рецепту својих бака и прабака, направе укусан ајвар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

Аудио БМ слушни апарати – гратис батерије за целу годину