СУВА ДРВА, СМЕДЕРАВАЦ И ЦРВЕНА ПАПРИКА: Ово је тајна квалитетног ајвара
Формула традиционалног, типично српског ајвара, која, како кажене које га припремају, увек добија и никад не омане
фото: Б.Грујић
- Тајна квалитетног ајвара, наравно осим црвених паприка са срцем, које имају доста “меса” како се то у Банату код нас каже, је у стрпљењу и тихој ватри - поручује госпођа Нада из зрењанинског Удружења пензионера, која је храбро “стала на теглу” са знатно млађим домаћицама, које су такође, у оквиру такмичења на нивоу Србије, спремале ајвар и такмичиле се за примат прве варјаче банатске равнице.
Црвено асоцира на љубав, плам и страст, а црвена је и паприка, која је благодет, извор здравља, истанчаног укуса и типично српског бренда, његовог величанства, ајвара.
- Има разних рецепата, неко у њега додаје патлиџан, тиквице и шаргарепу, неко га опет зачини белим луком, целером и першуном, али типичан српски ајвар чјне три основне компоненте уз мрвице стрпљења и љубави - додаје дама из тима Модерне ајваруше, не скривајући амбицују да њен ајвар буде најукуснији.
Такмичење у организацији Туристичке организације града Зрењанина, као и претходних година подржали су ученици средње Угоститељске школе, смер кувари, уз жељу на по рецепту својих бака и прабака, направе укусан ајвар.
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)