НЕПЛАТИШЕ ОСТАЈУ БЕЗ ВОДЕ: Због дуга који је прешао 70 милиона динара, у Алибунару надлежни морају да реагују

Јелена Ј. Баљак
Јелена Ј. Баљак

25. 06. 2024. у 06:45

ЗБОГ дуга за комуналне услуге, који је прешао 70 милиона динара и углавном се односи на потрошњу пијаће воде, ЈКП "Универзал" из Алибунара најавио је да ће неплатише почети да искључује са водоводне мреже, како се тај износ не би још више увећавао и предузећу стварао још веће финансијске проблеме.

НЕПЛАТИШЕ ОСТАЈУ БЕЗ ВОДЕ: Због дуга који је прешао 70  милиона динара, у Алибунару надлежни морају да реагују

Фото: Ј.Ј.Баљак

Душан Дакић, директор "Универзала", објашњава, за "Новости", да су на све начине покушали да анимирају грађане да измире своје обавезе, али да у неким случајевима чак ни судски извршитељи нису могли да помогну, те да су сада приморани да прибегну овој најригорознијој мери.

- Годинама смо чекали и слушали разна оправдања потрошача, нудили им да дугове плаћују у ратама, али је упркос свим тим нашим напорима, наплата пала испод 50 одсто, а дуг се за само две године повећао за десет милиона. То озбиљно угрожава рад предузећа. Ми послујемо тржишно, а због оваквог односа неплатиша према својим обавезама, једва успевамо да нашим радницима обезбедимо плате - истиче Дакић, уз констатацију да су свесни да није нормално на овим високим температурама оставити људе без воде, али да више не знају како да се изборе са тим озбиљним проблемом.

Пуца одводна мрежа

СВЕ бунарске пумпе раде непрестано. Неке и цркавају, а одводна мрежа пуца, јер су притисци намештени на максимум, да би сви корисници добили воду. Наш саговорник каже да комуналци и по највећим врућинама поправљају те хаварије, а до када ће бити мотивисани да то раде зависи од потрошача, који морају редовно да плаћају своје рачуне, да би они добијали плате.

Уз неодговорност према плаћању рачуна, проблем представља и то што је са појавом топлијих дана дошло и до, како кажу, бахатог трошења пијаће вода, која се таквим понашањем може изгубити.

Струја

ПОВЕЋАНА потрошња воде узрокује и повећање потрошње струје, која покреће бунарске пумпе. Дуг "Универзала" за електричну енергију је седмоцифрен, због чега су више пута добили опомену пред искључење.

- Бунари у нашој општини су све старији, издашност им се смањује. Базени, прање возила, прскање и заливање травњака нису неопходни. Подземна жила воде није непресушна - упозорава Дакић и каже да упркос великој потрошњи засада ни једно место, осим Девојачког бунара, није остало без воде.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)