НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ОДМАРАЛИШТА НА БЕШЊАЈИ КОД КРАГУЈЕВЦА: Носиће име прерано преминулог Крагујевчанина Богдана Милановића

В. Хаџић

21. 06. 2024. у 17:24

Изградња Дечијег одмаралишта „Богдан Милановић“ на Бешњаји код Крагујевца, ипак се, након застоја због недостатка новца, наставља ове године. Средства за то стижу од Министарства туризма и омладине, које је за ту сврху определило 30 милиона динара у оквиру Конкурса за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у 2024. години. Средства су бесповратна, а пројекат треба да буде реализован у року од девет месеци од дана потписивања. Уговор су у Београду потисали државни секретар Урош Кандић и помоћник градоначелника за туризам Стефан Булатовић.

НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ОДМАРАЛИШТА НА БЕШЊАЈИ КОД КРАГУЈЕВЦА:  Носиће име прерано преминулог Крагујевчанина Богдана Милановића

Фото : Славољуб Милановић-приватна архива

Тиме су се стекли услови за наставак радова, које је на себе преузела локална самоуправа, што подразумева столарију, унутрашње инсталације, комплетну фасаду и партерно уређење. Како је првобитни пројекат проширен за још једну етажу и изградњу терасе са базеном затвореног типа и то ће се финансирати из градског буџета. 

 Уговор о заједничком финансирању изградње Дечијег дома на Бешњаји овим ће бити у потпуности испоштован. Он се гради у знак сећања на прерано преминулог Крагујевчанина Богдана Милановића, чији је отац, Славољуб Милановић, покретач овог  пројекта и донатор трећине потребних средстава. Од заоставштине његвог сина већ су завршени груби грађевински радови. 

Богдан Милановић (1990-2019) млади ИТ стручњак из Крагујевца, био је на прагу да оствари блиставу каријеру у Америци, али је прерано преминуо од злоћудног тумора на мозгу. Његов отац, Славољуб Милановић, готово је сву Богданову заоставштину донирао у хуманитарне сврхе, а из жеље да име свог сина сачува од заборава настала је, у договору са градом Крагујевцем, идеја  да преосталим новцем изгради ново одмаралиште за децу у близини Крагујевца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)