ДУХ И КУЛТУРА СРЕДЊЕГ ВЕКА: Витешке борбе овог викенда у Зрењанину (ФОТО)

Б. Г.

19. 06. 2024. у 19:05

ЦЕНТРАЛНИ градски трг у Зрењанину ће у суботу, 22. јуна од 18 часова бити поприште средњовековних витешких борби у оквиру манифестације Средњовековни витешки турнир. 

ДУХ И КУЛТУРА СРЕДЊЕГ ВЕКА: Витешке борбе овог викенда у Зрењанину (ФОТО)

Фото: Новости

Трг слободе у Зрењанину ће бити претворен у оригинално средњовековно окупљалиште, где ће посетиоци имати прилику да доживе дух и културу средњег века. Учесници ће имати прилику да се опробају у витешким борилачким вештинама, као што су гађање луком и стрелом, гађање секиром, набацивање карике, уз демонстрацију сече предмета на глави и сталку, као што су лубенице и флаше, што ће додатно дочарати средњовековне обичаје и вештине.

Фото: Новости

 

- Посебан сегмент једнодневног повратка у средњи век, имаће изложба витешких оклопа и оружја, која ће посетиоцима омогућити да из прве руке виде и додирну реплике оклопа и оружја из тог периода - поручују из Туристичке организације града Зрењанина, уз напомену да ће програм обогатити и српско етно певање и традиционални средњовековни плесови, што ће додатно употпунити атмосферу овог историјског догађаја, док ће за најмлађе посетиоце, бити организоване тематске играонице на којима ће моћи да уче о средњовековној култури и образовању кроз игру и забавне активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Откријте РАЈ на плажама Марса Матрух: Египатска оаза на обали Средоземног мора!