ВОЗАЧИ „ПОД ЛУПОМ“ АЛКОМЕТАРА: Међународна акција контроле саобраћаја и на подручју ПУ Краљево

Г. ЋИРОВИЋ

17. 06. 2024. у 15:37

ВОЗАЧИ „ПОД ЛУПОМ“ АЛКОМЕТАРА: Међународна акција контроле саобраћаја и на подручју ПУ Краљево

Г.Шљивић (архива)

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 17. до 23. јуна, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

У склопу ове акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у петак 21. јуна, широм Европе биће реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

На подручју Полицијске управе Краљево, у првих пет месеци ове године Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја 87 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а 132 возача затеченa су да управљају возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Г.Шљивић (архива)

 

С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, МУП апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте