УРЕЂЕЊЕ ПАРТЕРА ЈАВНЕ ГАРАЖЕ КОД БАНОВИНЕ: Град Нови Сад улаже у радове 244,6 милиона динара

З. Г.

17. 06. 2024. у 14:59

НОВОСАДСКА Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује пројекат уређења простора изнад новоизграђеног објекта подземне јавне гараже код зграде Бановине, у центру Новог Сада.

УРЕЂЕЊЕ ПАРТЕРА ЈАВНЕ ГАРАЖЕ КОД БАНОВИНЕ: Град Нови Сад улаже у радове 244,6 милиона динара

Прес служба Града Новог Сада

Радови на углу улица Жарка Зрењанина, Владике Платона и Јована Ђорђевића, чија је уговорена вредност 244,6 милиона динара, подразумевају комплетну изградњу пешачких стаза са јавном расветом и урбаним мобилијаром.

- Током јесењег периода биће реализовано хортикултурно уређење тог локалитета – додаје се у саопштењу.

Изградњом двеју подземних гаража у центру града, у Улици Модене и код Бановине, чији се завршетак очекује током ове године, Град ће бити богатији за још 434 паркинг места у централној зони.

Јавна гаража код Бановине простире се на 6.280 квадратних метара. Има капацитет од 167 паркинг места на две подземне етаже. На првом подземном нивоу налази се 79 паркинг места, од којих је девет намењено особама са инвалидитетом а осам је предвиђено за електрична возила. На другом подземном нивоу је 88 паркинг места.

Изградња гаража значајно ће допринети растерећењу саобраћајног система у централном делу града, док ће партерно уређење, поред омогућавања пешачког саобраћаја, имати изражену естетску и еколошку функцију, наведено је у саопштењу из Кабинета градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto