ГРАД УЛАЖЕ 43 МИЛИОНА ДИНАРА У ШКОЛЕ: Смедерево има велике планове за уређење образовних установа

Ј. И.

18. 06. 2024. у 13:03

ЗНАЧАЈНИ послови на уређењу смедеревских школа обављени су од почетка године, а град планира да овог лета уложи око 43 милиона динара у адаптацију и санацију школа пред почетак нове школске године у септембру.

ГРАД УЛАЖЕ 43 МИЛИОНА ДИНАРА У ШКОЛЕ: Смедерево има велике планове за уређење образовних установа

Смедерево

Летњи распуст у школама протећи ће радно. Тако ће, поред осталог, у ОШ "Бранислав Нушић" бити реконструисана "топла веза" до фискултурне сале, замењена столарија и окречене учионице. У ОШ "Доситеј Обрадовић" на Царини уредиће се улаз и плато испред школе и реконструисати степениште ка фискултурној сали. У школама "Бранко Радичевић" у Лугавчини и ОШ "Херој Срба" у Осипаоници предстоји кречење, замена подова и уређење школских тоалета.

У ОШ "Ђура Јакшић" у Малој Крсни биће уређен плато школе, док је у образовној установи "Доситеј Обрадовић" у Вранову планирана уградња подних облога које је школа добила као донацију. Радови на санацији крова и столарије планирани су у школама у Радинцу, Водњу и Малом Орашју.

Такође, биће решени и проблеми са грејањем сеоских школских зграда.

- Решавамо проблем са димњаком У ОШ "Сава Ковачевић" у Михајловцу који прети да се уруши. Подручна школа у Добром Долу ће коначно са грејања на пећи на чврсто гориво, добити котао и радијаторе у учионицама и прећи на етажно грејање на пелет. Котао и целокупну инсталацију ради преласка на грејање на пелет добиће и ОШ "Јован Јовановић Змај" за подручну школу у Шалинцу. У ОШ "Вук Караџић" у Липама такође је у плану решавање котларнице и замена дотрајалог котла, каже градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић.

Ново рухо

МУЗИЧКА школа "Коста Манојловић" ће зграду коју су добили на коришћење у потпуности адаптирати и пролагодити потребама наставног програма. Након уведеног грејања, планирани су радови на преуређењу кровног покривача, елекроинсталација, подова, зидова и столарије.

Она наводи да су ово само неки од послова, а да се очекују и радови за које су школе аплицирале код министарстава.

- Сви планирани радови изводиће се током летњег распуста због безбедности деце, и чињеница је да ће нову школску годину ученици многих школа започети у адаптираном простору. Модернизација градских и сеоских школа нам је апсолутни приоритет, и на томе озбиљно радимо, наводи градоначелница.

Иначе, од почетка године за инвестиционо одржавање основних и средњих школа утрошено је око 32 милиона динара из градског буџета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ Откријте чари дестинације са идеалним плажама и сјајним проводом!