СВЕТКОВИНЕ У ЧАСТ ГРАДА ЛОЗНИЦА: Заиграли ветерани "Караџића" и пријатељи (ФОТО)

Владимир Митрић
Владимир Митрић

15. 06. 2024. у 20:11

Поводом Дана града Лозница ветерани фолклора приредили су 20, јубиларну светковину -смотру, под називом "Године су пролазиле".

СВЕТКОВИНЕ У ЧАСТ ГРАДА ЛОЗНИЦА: Заиграли ветерани Караџића и пријатељи (ФОТО)

фото в митрић

Запевали су и заиграли као некад, одевени у ношње које прате вазда игре.Увек примерено, лепо, културно, отмено и раздрагано.Онако како су деценијама чинили, играјући широм некадашње СФРЈ али и на свим меридијанима.

Публика се радовала и уживала у игри и песми као у стара добра времена, када је концерата било много више и кад није било ни околног села без фолклорне секције. По традицији КУД "Караџић" био је домаћин манифестације на којој су учествовали овдшњи КУД "Караџић", "Диша Атић" из Скупљена са играма из Шумадије, КУД "ПКБ"  из престонице, који је представио игре из Понишаваља, "Круна" из Стублине  игре из Обреновца, "Мозаик" из Ниша -Кобишнице, "Мост"из Братунца -игре из Бујановца и "Ђидо" из Богатића  игре из Шумадије.

Ветеране домаћина предводио је Драган Тодоровић  Ђедин, који је активан члан "Караџића" и његова "десна рука" и кум Живота Исаковић, који су, и данас, и  те како кадри да окупе играче и запевају, заиграју и, како се каже, "за појас задену".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

СУСРЕТ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА СА БЕОГРАДСКИМ БОЕМОМ: Упутио му је речи које се и данас памте