ЗЛАТНИ ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ: Серија успеха младих чланова СКЦ „Стефан Немања“ из Краљева

Г. ЋИРОВИЋ

14. 06. 2024. у 13:01

Млађи дечји ансамбл Српског културног центра „Стефан Немања“ из Краљева освојио је недавно прво место на републичком такмичењу у Аранђеловцу у организацији Централног савеза аматера Србије и званично се окитио титулом најбољег у држави, док су Максим Стојковић и Лена Илинчић освојили златну медаљу на манифестацији „Мало златно колце“.

ЗЛАТНИ ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ: Серија успеха младих чланова СКЦ „Стефан Немања“ из Краљева

СКЦ Стефан Немања

Према речима уметничког руководиоца СКЦ „Стефан Немања“ Драгољуба Милисављевића, стручни жири састављен од наших еминентних етнолога, етномузиколога, етнокореолога и истакнутих плесних уметника, за квалитетан наступ доделио је краљевачком ансамблу златну Плакету аматера Србије.

- То је највише признање које културно-уметничко друштво може добити за квалитетан рад са децом и младима на очувању народне традиције. Осим тога, свакако је и добар мотив деци да наставе да се баве игром, да се васпитавају у духу православља и на темељима проверених традиционалних вредности – поносно каже Милисављевић.

Г.Шљивић

 

Овим поводм свечани пријем за чланове СКЦ „Стефан Немања“ уприличио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић који је уз честитке на оствареним резултатима малишане похвалио и што су сви одлични ђаци.

Г.Шљивић

 

- СКЦ „Стефан Немања“ основан је још 1946. као КУД „Железничар“ и од тада његови чланови проносе славу српског фолклора по читавој Србији и свим земљама где су до сада гостовали – рекао је Терзић. - Имају око четири стотине чланова - основаца, средњошколаца, студената и рекреативаца који марљиво вежбају и труде се да сачувају српску традицију, историју и културу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Хитно се сели 11 српских суперлигашких клубова, ево и зашто!