ТРАДИЦИЈА ФЕСТ У КРАГУЈЕВЦУ: Наступају Бора Дугић, Звонко Богдан и тамбураши, Бобан Продановић уз Омладински народни оркестар...

В. Хаџић

12. 06. 2024. у 19:52

И ОВЕ године Крагујевчане и њихове госте очекују две незаборавне вечери у оквиру трећег фестиала „Традиција фест“ 13. и 14. јуна.

ТРАДИЦИЈА ФЕСТ У КРАГУЈЕВЦУ: Наступају Бора Дугић, Звонко Богдан и тамбураши, Бобан Продановић  уз Омладински народни оркестар...

Фото : Б.Дугић ФБ

На главном градском тргу, који носи име  војводе Радомира Путника, наступиће позната имена традиционалне музике централне Србије и Шумадије. Прве вечери фестивала,  које се приређује у част Драгише Недовића, прослављеног композитора  и текстописца,  наступиће бард српске фруле Бора Дугић и Бобан Продановић уз Омладински народни оркестар Славка Митровића Цалета. Придружиће им се певачи који негују звук традиционалне српске музике, Александар Тирнанић и Давор Јовановић.

Чланови Центра Абрашевић, Ревијом старих ношњи из различитих епоха и стилова представиће богатство материјалног и културног стваралаштва централне Србије, а Велики Народни оркестар наступаће са старим мелодијама шумадијског краја. 

Друге вечери Традиција феста, 14.јуна,  Звонко Богдан и 14 тамбураша свираће панонску музику и крагујевачким тргом пронети дух и звук војвођанских салаша.

Током фестивала, Градска туристичка организација промовисаће сеоска домаћинства са њиховим туристичким понудама, удружења домаћих пивара изложиће своје производе, а Винско ракијски хаб ће представиће шумадијске дестилерије.

У оквиру фестивала, Центар Абрашевић у петак, 14. јуна од 13.00 сати у Кући Ђуре Јакшића организује и трибину на тему ‘’Традиција у савременом добу".

Организатори манифестације су Туристичка организација Крагујевац, Дом омладине и Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић, а покровитељ град Крагујевац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

БОЉИ ЈЕ ОД ЂОКОВИЋА, НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА Медведев запрепастио све(т), ево ко је за њега испред велике тројке