НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ ТАКМИЧЕЊЕ ВАТРОГАСАЦА: Такмичари из шест држава различитим вежбама симулирају реалне ситуације

З. Г.

08. 06. 2024. у 12:38

СВЕЧАНОМ отварању међународног такмичења ватрогасаца „Ватрогасни изазов Петроварадина 2024“ приређеног данас на пет локација на Петроварадинској тврђави, на којем учествује 30 ватрогасних екипа из Србије, Хрватске, Словеније, БиХ, Северне Македоније и Црне Горе, присуствовао је и заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац.

НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ ТАКМИЧЕЊЕ ВАТРОГАСАЦА: Такмичари из шест држава различитим вежбама симулирају реалне ситуације

Прес служба Града Новог сада

Поздрављајући такмичаре, организаторе и госте он је истакао да такмичење доприноси подизању нивоа спремности ватрогасаца и оживљава свест код грађана о значају тог важног позива.

- То је племенити позив и начин живота који сте одабрали, свесни ризика којима се излажете готово свакодневно, несебично помажући другима – рекао је Црнобарац.

Сваке године, додао је он, Нови Сад одваја значајна средства за куповину нових возила, подржава добровољно ватрогаство и сарађује са Министарством унутрашњих послова, Управом за ванредне ситуациjе.

Град Нови Сад је у овој години за програме добровољног ватрогаства обезбедио у буџету 15 милиона динара а за потребе Ватрогасне бригаде Управе за ванредне ситуације планирана је набавка oпреме и ватрогасног возила, у вредности 28 милиона динара.

- У току су завршни радови на изградњи нове ватрогасне станице у Футогу, површине од око 370 квадратних метара, за шта је Град издвојио 60 милиона динара – навео је заменик градоначелника и додао да је Град у последњих десет година набавио и предао на коришћење МУП-у, Управи за ванредне ситуације у Новом Саду ватрогасну опрему и возила у укупном износу од готово 142 милиона динара.

Према речима организатора такмичења ватрогасаца Игора Сића, председника Добровољног ватрогасног друштва, једнодневно надметање се састоји из пет различитих ватрогасних вежби које симулирају реалну ситуацију са којом се ватрогасци сусрећу на терену и где треба да практично примене знање из области заштите од пожара и цивилне заштите стечено у раду у јединици и на едукацијама које похађају.

Сић је нагласио да су ови сусрети од великог значаја за промовисање сарадње, размену идеја и заједништво на важним питањима безбедности свих земаља некадашње заједничке државе.

Добровољно ватрогасно друштво Петроварадин је основано 1875. године и за скоро 150 година постојања имало је више од 10.000 чланова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО: Заиста Marsa Matrouh, или Египатски Малдиви, најтраженија овог лета!