НОВОСАЂАНИМА УПУЋЕН ПОЗИВ ДА ПРЕДЛОЖЕ КАНДИДАТЕ ЗА ГОДИШЊА ГРАДСКА ПРИЗНАЊА: Уз иницијативе иду и образложења

З. Г.

28. 05. 2024. у 11:43

НАДЛЕЖНА комисија Скупштине града Новог Сада позвала је данас грађане, предузећа, установе и друге организације да дају иницијативе за доделу Октобарске награде и Новембарске повеље Новог Сада за 2024. годину.

НОВОСАЂАНИМА УПУЋЕН ПОЗИВ ДА ПРЕДЛОЖЕ КАНДИДАТЕ ЗА ГОДИШЊА ГРАДСКА ПРИЗНАЊА: Уз иницијативе иду и образложења

З. Грумић

Образложене иницијативе подносе се градској Комисији за обележавање празника и доделу признања до 15. септембра за Октобарску награду а за Новембарску повељу 1. октобра, на адресу Скупштине града Новог Сада, Улица Жарка Зрењанина број 2.

- Октобарска награда се додељује поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, као друштвено признање за изузетне резултате у раду, дела и највиша достигнућа и остварења постигнута у току једне или више година у привреди, друштвеним и другим делатностима – наведено је у позиву.

То признање намењено је појединцу или групи грађана који раде или су радили на територији Новог Сада, као и предузећима, установама и другим организацијама чије је седиште на територији Града.

А Новембарска повeља је друштвено признање за изузетне резултате и достигнућа у области привреде, друштвених и других делатности. Додељује се поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Oдлуку о присаједињењу Краљевини Србији тих крајева који чине данашњу Војводину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација