ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У КИКИНДИ: Вода продрла у библиотеку, рад са читаоцима обустављен, књижевне вечери у другом простору (ФОТО)

Рада Шегрт
Рада Шегрт

25. 05. 2024. у 13:15

ЗБОГ прокишњавања дела зграде услед велике количине кише, која је пала у ноћи између среде и четвртка, Народна библиотека „Јован Поповић“ у Кикинди неће радити до даљег.

ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У КИКИНДИ: Вода продрла у библиотеку, рад са читаоцима обустављен, књижевне вечери у другом простору (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

Рад са читаоцима на одељењима је обустављен, јер је, ради безбедности, искључена струја, па не ради ни рачунарска мрежа, а вода је наквасила део таванице која се у неким канцеларијама делимично и обрушила.

Књижевно вече које је раније било заказано и требало је да се одржи у четвртак увече, биће уприличено у Културном центру.

- Зграду ће обићи грађевински инспектор како би утврдио да ли је радни простро безбедан по запослене. Од тога ће зависити наш длаји рад – каже Бране Маријановић, директор библиотеке и додаје:

- Због обилне кише која је падала неколико сати, олуци на уличном делу зграде нису могли да прихвате велику количина воде, која је нашла „други пут“ и натопила плафон. Радник обезбеђења је током ноћи приметио да је вода наквасила плафон у канцеларијама и позвао ме сат иза поноћи. За петнаестак минута сам дошао у зграду и изненадио се количином воде која се сливала низ лустер у једној канцеларији. Убрзо је отпао део плафона, под је био поплављен, па смо нас двојица спасавали књиге и рачунаре – описује Маријановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама