СТИЖЕ ВОДА ДО БРЕСНИЦЕ: У Чачснском селу граде водоводну мрежу

В. ИЛИЋ

25. 05. 2024. у 08:25

У ЧАЧАНСКОМ селу Бресница у току је изградња дистрибутивне водоводне мреже у дужини од око 25 километара, чијим ће се завршетком решити деценијски проблем недостатка воде у овом месту. Вредност пројекта је 70 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства.

СТИЖЕ ВОДА ДО БРЕСНИЦЕ: У Чачснском селу граде водоводну мрежу

Фото Приватна архива

Насеља на левој обали Западне Мораве, низводно од Чачка, да подсетимо, снабдевају се водом са водосистема Гушевац у Мрчајевцима.

-У Бресници  је само центар села прикључен на овај цевовод, међутим остали делови месне заједнице немају адекватно решено снабдевање водом. Користили су и бунаре, али су они почели да пресушују. Дистрибутивна водоводна мрежа коју сада радимо обухватиће око 250 домаћинстава, што ће решити водоснабдевање једног дела Бечња и Бреснице. Наредни корак, подразумева изградњу три резервоара са црпним станицама у Бечњу, као и цевоводе којима ће бити покривен Бечањ и више зоне Бреснице. Најбитније је да се проблем водоснабдевања у Бресници реши, што смо започели и на крају радова и становници овог највећег села на територији нашег града, напокон ће добити воду, коју се чекали деценијама. Увек ћемо се трудити, и у најтежим ситуацијама,  да изнађемо могућа решења како би сви становници Чачка, без обзира где живе, имали квалитетне услове за живот – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Турци упали  на тренинг Србије пред први меч орлова на ЕУРО 2024 (ВИДЕО)