МУЗИКА ЗА ВИОЛУ КРОЗ ВЕКОВЕ: Серија концерата у градовима Србије

И. М.

17. 04. 2024. у 14:11

У Свечаној сали Скупштине града Лесковца сутра ће бити одржан концерт под називом „Музика за виолу кроз векове“. Концерт организује Лесковачки културни центар, наступају младе уметнице Марина Поповић и Неда Хофман, а улаз је слободан.

МУЗИКА ЗА ВИОЛУ КРОЗ ВЕКОВЕ: Серија концерата у градовима Србије

фото: И.Митић

Концерт је као део серије наступа у градовима Србије, а почиње у 19 часова.

Марина Поповић завршила је мастер студије виолине у Норвешкој и била је стипендиста те државе, док је мастер студије из виоле завршила на Факултету музичке уметности(ФМУ) у Београду. Студент је докторских студија, одсек виола, на ФМУ и стални је члан Симфонијског оркестра РТС-а.

Неда Хофман студирала је клавир у Београду и Келну. Магистрирала је на Академији уместности у Новом Саду, док је камерну музику докторирала на ФМУ у Београду, где је запослена као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

РОНАЛДОВА ЖЕНА НИКАД ИЗАЗОВНИЈА: Лепа Георгина мамила уздахе на Европском првенству (ФОТО)