ПРЕГЛЕДАНИ И СНИМЦИ СА КАМЕРА: Огласили се из нишке основне школе поводом случаја вршњачког насиља над ученицом

Ј. Ћ.

06. 02. 2024. у 17:02

Основна школа „Цар Константин“ у Нишу најоштрије осуђује сваки вид насиља и континуирано ради на превенцији вршњачког и сваког другог вида насиља.

ПРЕГЛЕДАНИ И СНИМЦИ СА КАМЕРА: Огласили се из нишке основне школе поводом случаја вршњачког насиља над ученицом

Ј. Ћ.

То је саопштила директорка школе Гордана Милошевић, након што једна од ученица погођена каменом у главу од стране других девојчица јер је добила добру оцену.

- Школски полицајац обавестио је управу школе о насиљу које је ученица доживела на путу до школе. По сазнању, поступајући у складу са прописима, школа је контактирала родитеља који је пријавио насиље Полицијској управи како би се, у оној мери у којој то дозвољавају надлежности, прикупиле информације о догађају, стању ученице, како би се у договору са родитељем, предузеле мере подршке и обезбедила безбедније окружење за ову ученицу и остале ученике - пише у саопштењу.

Додаје се да је школа обавила разговоре са ученицама и њиховим родитељима на које је указано од стране родитеља нападнуте ученице. Такође, прегледани су снимци са школских камера како би се утврдило да ли је било икаквих сукоба у школи претходних дана који би условили напад.

- Спроведена је и анонимна анкета међу ученицима и успостављена континуирана сарадња са полицијским службеницима, који, с обзиром да се напад десио ван школе и да је пријављен полицији, даље утврђују шта се десило - саопштила је директорка.

Она се осврнула и на раније поднету пријаву за нападнуту девојчицу, рекавши да је "школа реаговала и предузимала све законом прописане мере и активности у циљу заштите ученице и предузимала васпитне активности са ученицима" и да о томе постоји Записник Просветне инспекције.

- Ученици која је трпела насиље пружена је подршка кроз индивидуалан саветодавни рад, вршњачку подршку и радионице са одељењем, док је ученица која је вршила насиље била под појачаним васпитним активностима и била јој је изречена казнена мера укор одељенског већа. Ове активности биће и у будуће настављене. У све активности били су укључени родитељи - пише у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: Погођен у уво и крвав одведен са бине - ФБИ идентификовао нападача