НАСТАВАК СУБВЕНЦИОНИСАЊА ПОВЕЋАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У КАЊИЖИ: Уговори за још 69 домаћинстава

Ј. Л.

11. 01. 2024. у 05:00

ПРВИХ дана 2024, потписано је 69 уговора о општинском субвенционисању повећања енергетске ефикасности у Кањижи. Иако се било пријавило чак 133 домаћинстава, 10 милиона динара - колико су, попола, обезбедили ресорно министарство и локална самоуправа - овога пута било је довољно за нешто мање од половине заинтересованих.

НАСТАВАК СУБВЕНЦИОНИСАЊА ПОВЕЋАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У КАЊИЖИ:   Уговори за још 69 домаћинстава

фото: Општина Кањижа

- Одавно смо планирали уградњу соларних панела, чак били и на корак од самосталне реализације инвестиције од укупно 800.000 динара, али смо, ето, дочекали овај пројекат, па нам Општина надокнађује половину трошкова - каже Мате Мачаи, један од потписника уговора који су се, такође, односили и на замену спољашње столарије, набавку и уградњу котлова на природни гас и биомасу, те топлотне пумпе.

Наде има и за остале, јер први човек Кањиже, Роберт Фејстамер, каже да су ранг-листу формирали по редоследу пријављивања, а од државе су затражили одобрење за додатна средства, па још чекају одговор. Иначе, локална самоуправа је за овогодишњи циклус, у буџету, определила девет, па - уколико и ресорно министарство обезбеди исто толико, овдашњим људима на располагању ће бити укупно 18 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto