МЕЂУНАРОДНИ ДАН БИЦИКЛА: Градоначелник Новог Сада подсетио на уређену инфраструктуру, открио планове за ову годину (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 06. 2023. у 12:30

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милан Ђурић обележио је Међународни дан бицикла, који се прославља данас широм света, новим видеом који указује колико је Град урадио на побољшању статуса бициклиста и инфраструктуре.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БИЦИКЛА: Градоначелник Новог Сада подсетио на уређену инфраструктуру, открио планове за ову годину (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм/milandjuric_gradonacelnik

- Поносни смо што је један од најважнијих циљева Града Новог Сада да буде препознатљив и функционалан као бициклистички град. Данас смо град са преко 100км изграђених бициклистичких стаза, паркинзима за бицикле и сервисом за изнајмљивање бицикала. За 2023. годину планирана је изградња 20,1 км нових и одржавање 1 км постојећих бициклистичких стаза. Први град смо у Србији који је покренуо акцију подршке грађанима за куповину бицикла као еколошки пожељног превозног средства. Развој мреже бициклистичких стаза које повезују насељена места на територији Града Новог Сада је од изузетног значаја јер, поред повезивања насељених, представљају и обилазницу међународне ЕуроВело 6 руте која представља и део Националне бициклистичке руте. Коришћење бицикла, поред доприноса побољшању квалитета ваздуха због смањења употребе аутомобила, представља и значајан аспект здравог животног стила. Жеља нам је да бицикли у све већој мери замене коришћење аутомобила и да постану један од симбола Града Новог Сада - стоји на званичној Инстаграм страници првог човека Новог Сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото