ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ И ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ: Министар Мартиновић најавио наставак инвестиција

Д. НОВКОВИЋ

31. 03. 2023. у 19:00

МИНИСТАРСТВО државне управе и локалне самоуправе у више наврата помогло је реализацију развојних пројеката Општине у Великом Градишту, а један од светлијих примера је изградња хале спортова на Сребрном језеру, у коју је уложено око 18 милиона динара.

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ И ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ: Министар Мартиновић најавио наставак инвестиција

ТВ Млава

Некако истовремено, и овдашња скупштинска сала модернизована је увођењем система за вођење електронских седница, а министар Александар Мартиновић је, током посете Великом Градишту најавио да ће ресор који предводи реализовати још много квалитетних пројеката у овом делу Србије.

- Наставићемо сарадњу са овом општином јер она има огроман, пре свега туристички потенцијал. Наш задатак је да обезбедимо да се Србија равномерно развија и да грађани остају у својим родним местима, те ту граде живот достојан човека. Радимо на томе да мање локалне самоуправе достигну ниво развијености великих градова и нема потребе да се прави разлика између Београда и Великог Градишта, на пример - поручио је Мартиновић.

Приликом посете оближњем селу Кумане, које је добило савремену ЛЕД уличну расвету, министар је напоменуо да је Министарство државне управе и локалне самоуправе финансирало и обнову расвете на територији читаве општине, чиме је показало да не прави разлику између града и руралних средина.

ПОХВАЛЕ ПРОЈЕКТНОМ ТИМУ

МИНИСТАР је посебно похвалио локални Пројектни тим и општинско руководство, јер за реализацију амбициозних планова нису ангажовали консултанте, већ су све радили сами, у Општинској управи и Одељењу за локални економски развој. Таква стратегија ослањања на сопствене ресурсе и оптимализација трошкова, каже, учинили су Велико Градиште конкурентнијим не само при аплицирању за средства ресорних министарстава, већ и у прекограничној сарадњи.

- Велико Градиште и његови челници у Министарству ће увек имати стабилног и поузданог партнера, што ћемо потврдити и скорим отварањем јединственог управног места, да би овдашњим људима додатно олакшали остваривање бројних права пред органима државне управе и локалне самоуправе - закључио је министра Александар Мартиновић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)