МНОГИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ БОРЕЋИ СЕ У ЊОЈ: Скупштина удружења “Херојска 549. моторизована бригада“: одржана данас у Параћину (ФОТО)

З. РАШИЋ

26. 03. 2023. у 17:08

ГОДИШЊА скупштина Удружења "Херојска 549. моторизована бригада“, са седиштем у Београду, одржана је данас у Параћину, захваљујући доброј сарадњи са општином Параћин и борачким удружењем „Ратни ветерани Параћин“.

МНОГИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ БОРЕЋИ СЕ У ЊОЈ: Скупштина удружења “Херојска 549. моторизована бригада“: одржана данас у Параћину (ФОТО)

Фото: З. Рашић

У радном делу седнице изабрано је руководство тог удружења, усвојени су прошлогодишњи извештај о раду, финансијски извештај и програм за ову годину, док су се у свечаном делу делегатима и гостима обратили, између осталих, бригадни генерал Стојан Коњиковац и Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

За председника Скупштине изабран је Горан Ђиновић, који је рекао да је то велика обавеза и част, те да је прошле године са веома мало средстава удружење  формирало 50 градских одбора, а 20 је у завршној фази формирања. Организовано је 145 различитих активности, што је заиста велики број.

Државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања, Зоран Антић, истакао је да је његов боравак данас у Параћину првенствено личне природе јер је и сам припадник 549. моторизоване бригаде, па се одазвао на позив својих сабораца. Он се обратио скупу у свечаном делу седнице, подсетивши да се ове године навршава 55 година од оснивања те бригаде, а подсетио је и на многа имена која су дала своје животе борећи се у њој.

 Бригадни генерал Стојан Коњиковац такође је говорио о импресивним резултатима удружења у претходној години упркос томе што удружење нема просторије и није на државном буџету. Он се уједно захвалио домаћину, општини Параћин, присутном члану Општинског већа Саши Ружићу, те Удружењу „Ратни ветерани Параћин“,  на гостопримству и сарадњи.

На крају скупа, обраћајући се присутнима, Ружић је истакао да му је част да у име локалне самоуправе присуствује овој Скупштини, а говорио је и о садашњој доброј сарадњи различитих борачких удружења на територији општине Параћин.

Свечаном делу седнице  присуствовали су још представници Војног синдиката Србије, Посебних јединица полиције, параћинског удружења „Ратни ветерани“ и други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИЗНАЛА УБИСТВО ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ: Богаташица ипак не иде на робију