БОРИЛА СЕ И СА ЦРВЕНОАРМЕЈЦИМА: Јунакиња из Другог светског рата, Лозничанка Нада Лукић, прославила 101. рођендан (ФОТО)

В. МИТРИЋ

25. 03. 2023. у 22:31

ЛОЗНИЧАНКА Нада Лукић, јунакиња из Другог светског рата, учесница НОБ и борац „Црвене армије“, која је слободу дочекала у Прагу, прославила је 101. рођендан у породичној кући у Руњанима.

БОРИЛА СЕ И СА ЦРВЕНОАРМЕЈЦИМА: Јунакиња из Другог светског рата, Лозничанка Нада Лукић, прославила 101. рођендан (ФОТО)

фото В Митрић

Партизанку која је зашла у други век живота, поново су, на њену велику радост, обрадовали следбеници традиција НОБ и револуције из овог дела Србије, као и представници Амбасаде Русије у Београду.

У пратњи Животе Исаковића, председника ГО СУНОР у Лозници, стигли су руске дипломате - војни аташе пуковник Евгениј Пољаков, саветник амбасадора Зеленин Валдјен и заменик директора Руског дома, Артјем Румјанстев. Старици хероју рата обрадовала се, свим срцем, и мала Јулија Пољаков, ћеркица војног аташеа.Они су, са представницима локалне власти, честитали бака Нади први рођендан у другом веку.

Пошто јој је пренео поздраве руског амбасадора, уз поруку да су поносни што је она живи њихов борац из Другог светског рата, пуковник Пољаков пожелео је добро здравље и поручио да су за њу, увек, и за све што јој треба, на располагању.

- Ви не само што сте, са нама, ратовали, борећи се за слободу против зла, какав је био фашизам, већ, и данас, вашим именом и делом доприносите зближавању наша два народа - рекао је Пољаков, сматрјући да ће се и те како још сусретати са времешном Лозничанком.

Бака Нада је, поред осталог, добила на поклон рођенданску торту, није крила да ју је све то гануло и лила је сузе радоснице.

- Радујем се важој пажњи, не само што ми прија као људском бићу, већ што знам да живе и да ће вечно да живе слободарске тековине наших народа, наша љубав и заједништво и кад је најтеже - рекла је бака Нада. - Моји Руси су ме звали „наша Нађа“ и увек су ми у мислима те речи. Моја порука младима је да слободу чувају, свим срцем, јер без слободе нема човека. Чувајте мир и међусобну љубав и немојте се никад свађати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)