НЕМА ВИШЕ ШТЕДЊЕ: Расвета се враћа на суботичке улице

Ј. Л.

21. 03. 2023. у 18:54

У СУБОТИЦИ је почело паљење уличне расвете, односно оних светиљки које су у септембру угашене у циљу уштеде електричне енергије током зимског периода.

НЕМА ВИШЕ ШТЕДЊЕ: Расвета се враћа на суботичке улице

фото: Ј.Л.

-До 1. априла посао укључивања оног дела расвете који је искључен ради уштеде електричне енергије, биће окончан до 1. априла. До тада ће поново бити укључена и сва декоративна расвета, а засијаће и Градска кућа - најављује Радослав Вукелић, секретар Секретаријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај - Подсећам, на основу Плана мера уштеде који је израдила локална самоуправа, а по препоруци Министарства рударства и енергетике, донет је сет мера у циљу уштеде електричне енергије. Те мере, између осталог, поразумевале су редукцију јавне расвете, те је погашено је нешто више од 1.500 светиљки и још неких потрошача на јавној расвети. Захваљујући ово мери успели смо да уштедимо око хиљаду мегавата.

Без обзира што је направљен оптималан план за редукцију осветљења, службе су у координацији са грађнима и непосредним обиласком терена, накнадно појачавли осветљење на локацијама где је процењено ради веће безбедности.

-Ова мера нам је као локалној самоуправи била обавезујућа, али смо се максимално трудили да се због овога грађани не осећају небезбедно - додаје Вукелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МУЖ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ, ПА СЕБЕ: Трагедија која је оставила Панчево без речи (ФОТО)