ЗА ЈАВЉАЧ ПОЖАРА ЧЕТВРТО МЕСТО: Лознички средњошколци успешни на републичком такмичењу у иновацијама

В. МИТРИЋ

29. 03. 2023. у 19:40

УЧЕНИЦИМА Техничке школе у Лозници уручене су дипломе за освојено 4. место на републичком нивоу такмичења за најбољу технолошку иновацију у категорији најбоље иновативне идеје, што је, према речима директора ове школе Горана Горданића, показатељ квалитета ученика и наставног кадра.

ЗА ЈАВЉАЧ ПОЖАРА ЧЕТВРТО МЕСТО:  Лознички средњошколци успешни на републичком такмичењу у иновацијама

фото В Митрић

Такмичење је завршено у октобру прошле године, а признања Техничкој школи у Лозници и ученицима уручена су прошле недеље у просторијама Техничке школе.

У Техничку школу у Лозници стигле су дипломе ученицима, који су на републичком такмичењу за најбољу технолошку иновацију, у категорији нејабоље иновативне идеје, изборили четврто место у Србији у конкуренцији 44 средње школе.

То је, како каже директор школе, Горан Горданић, „ доказ да је Техничка школа раме уз раме са школама које су у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, јер има квалитетан наставни кадар, одличне ђаке,а овај успех је најбоља реклама за школу“

-Ово је, уједно, позив јер крећемо у фазу „отворених врата“ и промовисања наше школе за наредну школску годину – каже директор  Горданић. -Kатегорија Иновативне идеје значи да се од тимова не тражи да имају реализован прототип прoјекта, већ је довољно да имају само јасно разрађену идеју. Они практично ту идеју анализирају из различитих углова у смислу реализације трошкова реализације, могуће конкуренције, рокова итд. Циљ и овог такмичења је у подстицајима  ученик да уочавају проблеме у свом окружењу и смишљају идеје за њихово решавање.

Ученици овдашње школе су, како је речено, „ знањем и идејом формирали пројекат “Јављач пожара”  са извршним командама који може да детектује и прати пожар“.

-Изум јављача пожара састоји из две шипке, које се због топлоте шире и на тај начин се пожар може детектовати -прецизирају у школи и додају да је ,енторка лозничког тима била је професорка физике Аница Милићевић, која је похвалила мотивацију ученика током такмичења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра