АКЦИОНИ ПЛАН ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ У ПАРАЋИНУ: За две мере јавних радова буџетом опредељено осам милиона

З. РАШИЋ

25. 02. 2023. у 18:11

НАЦИОНАЛНА служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива, односно конкурса, намењених послодавцима и незапосленим лицима, а сви пројекти биће реализовани у току текуће године.

АКЦИОНИ ПЛАН ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ У ПАРАЋИНУ: За две мере јавних радова буџетом опредељено осам милиона

Фото: З. Рашић

Послодавци који желе да аплицирају за пројекте јавних радова, укључујући и Општину Параћин, могу да аплицирају за средства  најкасније до 27. марта.

Према измењеном Локалном акционом плану за запошљавање у граду на Црници, ове године за ту сврху из буџета Општине Параћин опредељено је осам милиона динара.

Изменама Плана на седници Скупштине општине дошло је, међутим, до прерасподеле средстава будући да неће бити мере стручне праксе, па су средства за то планирана преусмерена на преостале две мере које се односе на јавне радове – уз суфинансирање Националне службе за запошљавање, те уз техничку подршку исте службе.

Прошле године, по конкурсима НСЗ, а у оквиру различитих  програма, било је ангажовано 250 особа са територије параћинске општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

УБИЈЕН АНТОН ИГОШИН: Репрезентативац погинуо у Украјини