ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ: За 22 листа на језицима мањина 490 милиона

Ј. С.

07. 02. 2023. у 16:56

УЗ нагласак да је Војводина била а биће и убудуће пример заједништва и међусобног разумевање већинског српског народа са националним мањинама, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је ујуче уговоре за суфинансирање представницима двадесетдва листа из девет издавачких кућа која излазе на мањинским језицима – Мађар со, Хет нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Хрватска ријеч, Буњевачке новине, Македонски информативни центар и Ридне слово.

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ: За 22 листа на језицима мањина 490 милиона

Прес служба Покр.владе

Мировић је навео да је на почетку његовог мандата 2016. године, за ову намену издвојено нешто више од 260 милиона динара, прошле године 390 милиона, а у овој години 490 милиона динара што,како је рекао, показује висок степен одговорности за несметано излажење листова и часописа на мањинским језицима што ће бити пракса и убудуће.

Подсетио је предсденик Покрајинске владе и да је обновљена и зграда Радио-телевизије Војводине у Сремској Каменици, која производи програм на 15 језика националних мањина које живе у Војводини.

- Припадамо генерацији која је успела да је обнови и која је успела да одржи и унапреди рад свих редакција. Осим редакције на српском језику, ту су редакције које производе сопствени телевизијски и радијски програм на готово свим језицима који су заступљени у Војводини. То је пример којим се поносимо и тешко га је наћи у пракси европских земаља - истакао је Мировић.

Он је најавио да ће од 1. септембра, а најкасније од 1. октобра, део информативних редакција РТВ-а прелази из старе, неусловне зграде у Улици Максима Горког, бити пресељен у новоизграђену зграду на Мишелуку,на сремској страни Новог Сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И СИ? Цео свет прича о украјинском мировном плану, а сада се огласио Кремљ