ПРОВЕРАВАЈУ ВАСПИТАЧИЦУ: Тужилаштво истражује смрт дечака из Владичиног Хана

Ј. Стојковић

03. 02. 2023. у 06:45

ПОСЛЕ месец дана истражних радњи, у вези са случајем смрти четворогодишњег детета, након што је у вртићу прогутало жир, прикупљања документације, инспекцијских извештаја и обдукционог налаза Основно јавно тужилаштво у Владичином Хану наставља поступак прикупљања информација због сумње да је дежурна васпитачица у вртићу починила кривично дело "напуштање немоћног лица".

ПРОВЕРАВАЈУ ВАСПИТАЧИЦУ: Тужилаштво истражује смрт дечака из Владичиног Хана

Вртић "Чаролија", Фото Ј. С.

Тужилац Драган Николић каже за "Новости" да ћу у наредном периоду бити саслушани сви актери и прикупљати се додатне информације.

- Даљу истрагу у вези са смрћу дечака који је преминуо након што је у вртићу прогутао жир водићемо у правцу доказивања сумње да је дежурна васпитачица у вртићу "Чаролија" починила поменуто кривично дело - каже Николић.

Он није хтео да износи у јавност детаље извештаја просветне и медицинске инспекције, а за обдукцију каже да је потврђено да је реч о насилној смрти и да је дете преминуло услед гушења.

Подсећамо да је крајем децембра прошле године четворогодишње дете преминуло у Нишу, након што је у вртићу под засада необјављеним околностима прогутало жир. Дежурна васпитачица је раније суспендована до завршетка поступка.

ТРАНСПОРТ

ПОДСЕЋАМО да је Хитна помоћ из Владичиног Хана брзо стигла, дете је најпре збринуто у Сурдулици, а затим транспортовано у Ниш где је преминуло. Тамо је и утврђено да је дете прогутало жир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени