ОБЈЕДИНИЛА ПРОШЛОСТ И САДАШЊОСТ: Изложба „Век Борбе“ отворена у Параћину (ФОТО)

З. РАШИЋ

27. 01. 2023. у 22:13

ЈЕДИНСТВЕНА изложба младе новинарке „Борбе“ Милице Драшковић поводом обележавања века постојања ове издавачке куће доступна је од данас свим посетиоцима Културног центра у Параћину.

ОБЈЕДИНИЛА ПРОШЛОСТ И САДАШЊОСТ: Изложба „Век Борбе“ отворена у Параћину (ФОТО)

Фото: Фејсбук/КЦ Параћин

 - Развојни  пут „Борбе“ током минулих сто година био је врло борбен, од оне прве „Борбе“ која је изашла 1922. године у Загребу, преко „Борбе“ из 1941. у Ужичкој Републици, када је 19 бројева штампано под бомбама, затим „Борбе“ која је светло дана угледала у тек ослобођеном Београду 1944, што је означило један нови пут куће која је била локомотива целог система током наредних 70-80 година. Имали смо и киоске, и камионе за транспорт, али нам је перјаница увек била новинска струка. Данашња „Борба“ је ревитализација, редизајн, потпуно нова прича са лепим темама попут културе, традииције, старих заната, уметности, туризма.... чиме је Србија пребогата - рекао је директор НИП „Борба“ Андрија Јоргић представљајући изложбу у Параћину.

Млада новинарка истоименог часописа и ауторка поставке, Милица Драшковић, истиче да изложба обухвата око 200 фотографија груписаних у 15 целина које обједињују настанак и рад ове компаније, почев од изгледа саме зграде, насловних страна „Борбиних“ издања, штампарије, до акција часописа који излази већ око две године.

Атрактивна изложба „Век Борбе“ у галеријском простору параћинског Културног центра остаће до 14. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ПИЛОТ ДЕЛИЋ О ПОГИБИЈИ БРАЧНОГ ПАРА: Трагедија приликом полетања, авион скроз изгорео - не памтим кад се слично десило