ОБЈЕДИНИЛА ПРОШЛОСТ И САДАШЊОСТ: Изложба „Век Борбе“ отворена у Параћину (ФОТО)

Зорана Рашић
Зорана Рашић

27. 01. 2023. у 22:13

ЈЕДИНСТВЕНА изложба младе новинарке „Борбе“ Милице Драшковић поводом обележавања века постојања ове издавачке куће доступна је од данас свим посетиоцима Културног центра у Параћину.

ОБЈЕДИНИЛА ПРОШЛОСТ И САДАШЊОСТ: Изложба „Век Борбе“ отворена у Параћину (ФОТО)

Фото: Фејсбук/КЦ Параћин

 - Развојни  пут „Борбе“ током минулих сто година био је врло борбен, од оне прве „Борбе“ која је изашла 1922. године у Загребу, преко „Борбе“ из 1941. у Ужичкој Републици, када је 19 бројева штампано под бомбама, затим „Борбе“ која је светло дана угледала у тек ослобођеном Београду 1944, што је означило један нови пут куће која је била локомотива целог система током наредних 70-80 година. Имали смо и киоске, и камионе за транспорт, али нам је перјаница увек била новинска струка. Данашња „Борба“ је ревитализација, редизајн, потпуно нова прича са лепим темама попут културе, традииције, старих заната, уметности, туризма.... чиме је Србија пребогата - рекао је директор НИП „Борба“ Андрија Јоргић представљајући изложбу у Параћину.

Млада новинарка истоименог часописа и ауторка поставке, Милица Драшковић, истиче да изложба обухвата око 200 фотографија груписаних у 15 целина које обједињују настанак и рад ове компаније, почев од изгледа саме зграде, насловних страна „Борбиних“ издања, штампарије, до акција часописа који излази већ око две године.

Атрактивна изложба „Век Борбе“ у галеријском простору параћинског Културног центра остаће до 14. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ЕНГЛЕСКА У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Шта ћемо ако се Србија сад повуче са ЕУРО 2024?!