ПОСКУПЉЕЊА ПОД ЈЕЛКОМ: Суботичанима је 2023. година почела са новим, вишим ценама бројних намета

Ј. Л.

10. 01. 2023. у 06:00

У НОВОЈ 2023. Суботичане је дочекао велики талас поскупљења.

ПОСКУПЉЕЊА ПОД ЈЕЛКОМ: Суботичанима је 2023. година почела са новим, вишим ценама бројних намета

Сат паркирања од 30 до 55 динара, Фото Ј. Л.

Од ове године за 10 одсто повећана је основица пореза на имовину, за 14 одсто таксе и накнаде, а сагласност од Градског већа Суботице одобрење за поскупљење услуга добили су и ЈКП "Суботичке пијаце", ЈКП "Димничар", ЈКП "Водовод и канализација", ЈКП "Чистоћа и зеленило", ЈКП "Паркинг", ЈКП "Стадион", ЈКП "Погребно" и ЈП "Суботица-транс".

Од 1. фебруара, чиста вода и услуге одвођења и пречишћавања отпадних вода поскупеће за чак 25 одсто, а у истом проценту поскупеће и услуге сакупљања, одвожења и депоновања комуналног отпада. Скупље ће бити и погребне услуге, а на раст цена од 10 одсто могу да рачунају и закупци пијачних тезги. Улазница на базене и клизалиште ће стајати 250 динара, док ће услуге чишћења и контроле димњака уместо 1.754 динара коштати 2.193 динара.

Сат паркирања у црвеној зони коштаће 55 динара, у жутој зони сат времена паркирања грађани ће плаћати 45 динара, а у плавој зони 30 динара. Градско веће одобрило је и поскупљење услуга такси превоза, па по новом ценовнику старт у дневној тарифи кошта 150 динара, а пређени километар 85 динара.

Фото Ј. Л.

Да су најављена поскупљења оправдана, сматра први човек града Стеван Бакић, објашњавајући ситуацију са којом се јавна предузећа сусрећу.

- Нажалост, Град Суботица мора да прати ситуацију како на тржишту, тако и на глобалном нивоу, и то су главни разлози што ће доћи до повећања одређених услуга и такси превоза.

На поскупљење услуга јавних предузећа утицала су три главна фактора - повећање цене енергената и електричне енергије, раст цена на мало и повећање минималне цене рада - објаснио је градоначелник Бакић.

- Уз то, нека предузећа 10 година нису кориговала своје цене, а за то време, свет се "окренуо наопачке". Због функционисања самих предузећа и целе администрације морало је доћи до корекције и зато постоји распон од 10 до 35 одсто, у зависности од предузећа.

И ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

ОД овог месеца карта за једну вожњу у градском превозу кошта 120 динара ако се купује код возача, односно 90 динара у претпродаји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈТРАЖЕНИЈИХ ХОТЕЛА У ХУРГАДИ: Хотел Continental 5* је надалеко чувен по услузи и квалитету, проверите зашто