ОСТВАРИО МИСИЈУ У ПОВЕЗИВАЊУ НАУКЕ И ПРИВРЕДЕ: Година рада Научно-технолошког парка Нови Сад, почеле припреме за изградњу нове зграде

З. ГРУМИЋ

09. 12. 2022. у 21:14

ОСТВАРУЈУЋИ своју мисију повезивања науке и привреде, Научно-технолошки парк Нови Сад (НТП НС) је већ у првој години свог рада потврдио да је изузетно привлачно место за научне, технолошко-развојне и друге компаније па је стога покренут пројекат изградње нове зграде, НТП-2, како би та институција у своје окриље могла да прими многобројне који су изразили жељу за чланством.

ОСТВАРИО МИСИЈУ У ПОВЕЗИВАЊУ НАУКЕ И ПРИВРЕДЕ: Година рада Научно-технолошког парка Нови Сад, почеле припреме за изградњу нове зграде

Н. Карлић

У сарадњи са Покрајинском владом, као оснивачем, недавно је почела израда пројектно-техничке документације за нови објекат који ће бити лоциран у кампусу Универзитета у Новом Саду, у непосредној близини постојеће зграде свечано отворене пре годину дана.

- Додатни простор нам је потребан како бисмо свима онима који су аплицирали за чланство омогућили да овде формирају своја развојна и истраживачка одељења – истакао је директор НТП НС Небојша Дракулић, данас на прослави првог рођендана те институције.

Дракулић је напоменуо да је у протеклом периоду било више од 70 компанија заинтересованих за учлањење у НТП и да данас та заједница окупља 31 чланицу међу којима су два научно-истраживачка институа, 11 технолошко-развојних и 18 „старт-ап“ компанија, са укупно око 1.000 високо образованих стручњака.

НТП ће, како је поручено са свечаности, наставити да остварује своје циљеве као што су убрзани технолошки развој Града Новог Сада, АП Војводине и Републике Србије, привлачење иновативно-технолошких и развојних компанија, јачање конкурентности наше привреде, запошљавање младих високо образованих кадрова и друге.

Поздрављајући госте и честитајући успешну годину рада, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић је нагласио да је НТП, чија је изградња кренула 2016. године, већ након годину активног рада постао „синоним повезаности науке и привреде“.

- Ово је заједнички пројекат Града, Покрајине, Републике, научне заједнице, света бизниса. Научно-технолошки парк је наш заједнички успех, то је једна функционална целина која данас, заокружена и у пуном замаху, значајно мења научно-привредну слику Србије – рекао је Милошевић.

Минулих годину дана, наведено је на скупу, у НТП-у је организовано више од 50 догађаја са више од 2.000 учесника. На „Дану отворених врата НТП-а“ девет компанија је представило своје пројекте, у којима је учествовало и око 300 студената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови