КУЛТУРА БЕЗ БАРИЈЕРА: Још једна јавна установа у румској општини доступна инвалидима

С. Костић

06. 12. 2022. у 10:42

КУЛТУРНИ центар "Брана Црнчевић" у Руми добио је специјалну платформу за особе са инвалидитетом, како би свим грађанима могли да буду доступни квалитетни уметнички програми који се одржавају у Великој дворани.

КУЛТУРА БЕЗ БАРИЈЕРА: Још једна јавна установа у румској општини доступна инвалидима

Лакши приступ Културном центру, Фото С. К.

Овај пројекат финансирала је локална самоуправа и то у склопу вишемесечних радова на реконструкцији ове културне институције.

И раније су особе са инвалидитетом имале приступ Великој сали, али само уз помоћ пратиоца. Александра Ћирић, председница Општине Рума, истакла је да инвалиди сада могу самостално помоћу платформе да уђу у Велику салу и да прате програме Културног центра.

- У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом, желели смо да покажемо да смо ми општина доступна за све грађане, друштво без баријера и без икаквог ограничења. Поред Културног центра скоро све установе и сви објекти од јавног значаја су доступни за особе са инвалидитетом, имају приступне рампе и платформе - рекла је председница Ћирић и најавила да тамо где то није случај у наредном периоду ће омогућити самостални приступ и особама са инвалидитетом.

Бојана Гладовић, председница Удружења параплегичара Срема Рума, истакла је да је за кратко време омогућен приступ Градској библиотеци, Спортском центру, сада и Културном центру, а ускоро ће бити и у Завичајном музеју, Градској кући Центру за социјални рад, где су њихови чланови директни корисници те установе социјалне заштите.

Свака особа са инвалидитетом има бесплатан улаз у Културни центар, али је пратња морала да купи улазницу. Сада не морам да размишљам да ли ће мој брат морати да ме унесе, могу сама да уђем једноставно и лако - казала је Гладовићева.

Илустрација Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)