"ПРВЕНСТВО" ЧУВА ОД ВИРУСА: Оболели од мултипле склерозе у шабачкој болници више не чекају испред шалтера

В. Митрић

06. 12. 2022. у 10:21

ПАЦИЈЕНТИ оболели од мултипле склерозе, од јуче, за пријем код специјалисте више не морају да чекају у реду испред шалтера Опште болнице "Др Лаза К. Лазаревић", јер им је - на иницијативу удружења "МС Шабац" - омогућено да имају предност, односно "право првенства".

ПРВЕНСТВО ЧУВА ОД ВИРУСА: Оболели од мултипле склерозе у шабачкој болници више не чекају испред шалтера

Фото Општа болница у Шапцу

На сваком шалтеру су видно истакнуте налепнице са логотипом Удружења, а показивањем чланске картице ови пацијенти ће моћи преко реда да остваре своја права из здравствене заштите.

- Већина нас је на имуномодуларној терапији, због чега не смемо да будемо изложени вирусима, па нам овај потез додатно помаже - каже председница шабачког Удружења особа оболелих од мултипле склерозе Маријана Мандић.

Помоћница директора ОБ задужена за интернистички сектор, примаријус др Снежана Ковачевић подсећа да за пацијенте чије здравствено стање не захтева хитан пријем, јер долазе на редовне контроле, годинама уназад важи правило да предност на шалтерима имају труднице, мајке са малом децом и инвалиди.

Иначе, болница "Др Лаза К. Лазаревић" у Шапцу постала је један од 14 регионалних центара у Србији за поделу иновативне терапије намењене лечењу мултипле склерозе, па пацијенти из Мачванског округа за то више не морају да путују у Београд. Тренутно, ову терапију примају 62 пацијента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора