У ПРИПРЕМИ ПРЕДЛОГ БУЏЕТА ПАРАЋИНА: Нацрт за 2023. годину „под лупом“ Општинског већа

З. РАШИЋ

01. 12. 2022. у 21:59

У ОКВИРУ припреме за доношење Одлуке о буџету општине Параћин за наредну годину, већници су данас разматрали нацрт те одлуке.

У ПРИПРЕМИ ПРЕДЛОГ  БУЏЕТА ПАРАЋИНА: Нацрт за 2023. годину „под лупом“ Општинског већа

Фото: Д. Милошевић

Веома обиман документ исцрпно је образложио начелник Одељења за финансије и буџет Слободан Јанковић. Како је рекао, рад на припреми нацрта почео је још у јулу према упутству Министарства финансија, а буџет је пројектован тако што је полазна тачка била извршење приходне стране актуелног буџета, уз могућност повећања највише до 8,1 одсто.

Општинска каса за 2023. годину  је пројектована на нешто више од 2,18 милијарди динара и нешто је већа у односу на овогодишњу, а најзначајнији приходи су из пореза на зараде и трансфери из Републике. Нацрт Одлуке о буџету има 213 позиција, бројне табеле и програмски део, што је Јанковић детаљно појаснио, након чега је уследила расправа али не и гласање, које ће бити обављено на наредној седници Већа.

 А на овој, већници су нацрт Програма изградње, реконструкције и одржавања јавних путева и нацрт Програма уређивања грађевинског земљишта и одржавања инфраструктуре, оба  за наредну годину, упутили на јавну расправу, која ће се одржати 21. децембра.

 Како се чуло, у првом програму најважније ставке су, између осталог, реконструкција градских улица, изградња паркинга иза "Ламеле", изградња кружне раскрснице у граду, рехабилитација општинских путних праваца и изградња сеоских улица. По другом програму, међу важним ставкама је изградња трафо-станице у Индустријској зони "Змич" и водоводне мреже, а новина је суфинансирање програма енергетске санације јавне расвете у граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ВЕЋ ОСАМ МЕСЕЦИ У БОЛНИЦИ: Од чега болује Мока Славнић - Вратила ми се вера у Бога, молим се у болничкој капели