ГРАДЕ НОВИ КРУЖНИ ТОК: Општина Рума издваја средства за саобраћајну инфраструктуру

С. Костић

30. 11. 2022. у 09:16

РУМА је започела велике инфраструктурне пројекте који се добрим делом финансирају из локалног буџета.

ГРАДЕ НОВИ КРУЖНИ ТОК: Општина Рума издваја средства за саобраћајну инфраструктуру

Изградња кружне раскрснице, Фото Општина Рума

Само у првој фази изградње кружне раскрснице и асфалтирања неколико улица у овом делу Руме, из касе општине издвојено је 113 милиона динара.

- Иако је календарски грађевинска сезона готова искористили смо добре временске услове како бисмо реализовали још један веома значајан пројекат, а то је нови кружни ток, код Геронтолошког центра "Срем" на крају Павловачке улице - рекла је председница Општине Рума, Александра Ћирић и додала да је у току комплетна реконструкција овог путног правца.

Изградња кружног тока код Геронтолошког центра је пројектована у три фазе. Прву фазу чиниће изградња кружне раскрснице, асфалтирање јужног и северног крака Павловачке улице и наставка улице Моше Пијаде, као и Милоша Црњанског лево од кружног тока и дела ове улице десно од тока.

У другој фази наставиће се асфалтирање улице Милоша Црњанског лево од кружног тока и улица Нова 2. У трећој фази урадиће се пешачка и бициклистичка стаза.

Поред ове значајне инвестиције, у припреми је изградња кружног тока код Риговог млина који је у надлежности "Путева Србија". То је раскрсница која се рачва са путним правцем према Сремској Митровици и индустријској зони и има највећу фреквенцију возила када се у погонима заврши радно време. Тада возачи веома дуго чекају како би се укључили на државни пут. Као решење из локалне самоуправе виде у градњи кружног тока.

Илустрација Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ВИШЕГОДИШЊА ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВИЛА: Школска слава и Дан солидарности обележени новом посетом Meridianbeta Косову и Метохији (ФОТО)