ПЕТ МИЛИОНА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: У Зрењанину дуплиран број потписаних уговора са женама (ФОТО)

Б. Г.

29. 11. 2022. у 19:45

ПОСЛЕ прошлогодишњег првог конкурса  за развој женског предузетништва и додељених два милиона динара, које је добило 12 дама, ове године је бројка дуплирана и за за 25 потписаних уговора, обезбеђено је пет милиона динара.

ПЕТ МИЛИОНА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: У Зрењанину дуплиран број потписаних уговора са женама (ФОТО)

град Зрењанин

- Ослушнули смо потребе са терена и у свакодневном контакту са женама које се баве предузетништвом мислим донели праву одлуку, тј. избору - нагласио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Он је истакао да је у Србији трећина предузетничких фирми у власништву жена и да је 90 одсто њих које су кренуле у предузетничке воде то позитивно оценило као добар корак у пословној каријери.

Једна од корисница Јелена Мацут Магда из Ечке бави се производњом уникатне и персонализоване постељине за бебе. Како је нагласила, идеја за овим бизнисом постојала је три-четири године уназад, када је и почела да учи да шије.

- Пролетос сам регистровала предузетничку радњу, а овај програм ми је од великог значаја јер ће ми добијени новац помоћи да унапредим пословање и надам се да ћу једног дана моћи да се одужим граду, тако што ћу запошљавати и ширити производњу и кадар – истакла је Јелена Мацут Магда, уз напомену да ће од пара које су јој додељене набавити нову машину која би требало да унапреди производњу.

Међу предузетницама које су добиле новчану помоћ су и Мелинда Трипковић, власница козметичког салона и Марина Николић из Перлеза која се бави производњом хлеба и пецива, а којој су паре додељене и прошле године.

Њих две поручиле су женама из Зрењанина и околине да крену у остваривање својих циљева и у томе истрају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну