ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ: Ђаци музичке школе у Кладово донели осам награда (ФОТО)

С. М. Ј.

27. 11. 2022. у 20:00

УЧЕНИЦИ Основне музичке школе „Kонстантин Бабић“ из Kладова освојили су на 30. Републичком такмичењу солфеђа и теорије музике у Београду седам првих и једну другу награду.

ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ: Ђаци музичке школе у Кладово донели осам награда (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Ученици кладовске музичке школе која носи име српског композитора, професора и дугогодишњег шеф Катедре за музичку теорију на Факултету Музичке уметности у Београду, Константина Бабића на недавно одржаном републичком такмичењу младих солфеђиста и теоретичара музике, у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, вратили су се са осам награда.

У  Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Београду  Стефан Бирић, ученик шестог разреда ОМШ „Константин Бабић“ из Кладова у класи Данијеле Пражић, освојио је прву награду са 99 бодова, а првом наградом окитила се и Александра Kалиновић, ученица трећег разреда из исте класе чије је знање оцењено са 97,77 поена.

FOTO: Privatna arhiva

Наставница Теодора Балановић са награђеним ученицама

Максималних 100 поена освојиле су из теорије музике ученице трећег разреда: Милица Челенковић из класе Теодоре Балановић и Лена Јанковић из класе Данијеле Пражић.

Бриљирали су и ученици четвртог разреда. Неда Челиковић из класе Данијеле Пражић освојила је прву награду из теорије музике са 94 бода, а Алексеј Думитрашковић и Стефан Чучулановић, такође из исте класе, прву награду са 93 бода.

Марија Павловић, ученица четвртог разреда у класи наставнице Теодоре Балановић освојила је из теорије музике другу награду са 82 бода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ РУСИ? Скандалозно извињење репрезентативца Албаније који је простачки вређао Србију