ВИШИ ДЕЛОВИ НОВОГ ПАЗАРА БЕЗ ВОДЕ: Велико замућење на извору Рашке

Танјуг

20. 11. 2022. у 22:20

ВИШИ делови Новог Пазара, као и станари виших спратова стамбених зграда, остали су без воде, док је у остатку града значајно смањен притисак због великог замућења воде на извору Рашке, јављају локални медији.

ВИШИ ДЕЛОВИ НОВОГ ПАЗАРА БЕЗ ВОДЕ: Велико замућење на извору Рашке

Фото: Н.К.

Директор новопазарског ЈКП “Водовод и канализација” Градимир Недељковић каже да је производња и прерада воде на новом филтерском постројењу прекинута због велике количине блата у сировој води, преноси портал Индексонлајн.

-Јединица којом се мери мутноћа је пет, изнад тога је мутна вода. Ми сада добијамо сирову воду са оценом 200, то је буквално блато. Због тога смо искључили ново филтерско постројење и преко њега уопште нема производње воде, навео је Недељковић.

Додаје да дежурне екипе водовода покушавају да оспособе старо постројење, али и да је то ограничено због високе мутноће и чешћег прања филтера.

Објашњава да је простор на извору реке Рашке на Пештеру, одакле се Нови Пазар снабдева водом, у потпуности поплављен.

-Требало би да вода почне да се повлачи. Ако то потраје, а надамо се да неће, може доћи до тога да већи део града остане без воде. У том случају, грађанима ћемо обезбедити цистерне са водом, каже Недељковић.

На потезу Рударсрска Ада постављено је око 3.000 џакова, преноси РТС.

Рудари Ибарских рудника, њих 30, пуне џакове песком и постављају насип у месту Баљевац у општини Рашка.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)