ЛЕЧЕ И - ЗАРАЂУЈУ: Чачански дом здравља ни пандемија није омела у постизању одличних пословних резултата

В. ИЛИЋ

05. 10. 2022. у 13:30

УПРКОС чињеници да су запослени и менаџмент поднели велики терет током пандемије - јер је у ковид-амбулантама обављено више од 150.000 прегледа, а на пунктовима за вакцинацију дато око 132.000 доза - Дом здравља у Чачку може да се похвали одличним пословним резултатима.

ЛЕЧЕ И - ЗАРАЂУЈУ: Чачански дом здравља ни пандемија није омела у постизању одличних пословних резултата

Др Пајовић са градоначелником Тодоровићем у Овчар Бањи, Фото В. Илић

Под окриљем матичне установе, притом, ради и 20 амбуланти, 15 сеоских, а захваљујући одличној сарадњи са Градском управом отворене су и нове медицинске испоставе - у Катрзи, Коњевићима, Овчар Бањи и Атеници. Истовремено, реновирани су сви објекти по селима, а у току су припреме за изградњу велике здравствене станице у Љубићу.

- Недавно смо прошли и последњу, шесту контролу Агенције за акредитацију здравствених установа - каже директор ДЗ др Александар Пајовић.

- Ово је једана од ретких установа која претходних неколико година плаћа и порез на добит, иако смо се на почетку рада суочили са наслеђеним проблемима, међу којима су најтежи биле пресуде у корист запослених који су тужили установу. Решен је и статус Стоматолошке службе, која сада ради пуним капацитетом, баш као што се наша Медицина рада успешно носи са конкуренцијом у приватном сектору.

Фото В. Илић

Поред амбуланти, у Дому здравља су комплетно реновирани још Дечји диспанзер, администрација, те остале просторије. Само у Гинекологију је, током последњих неколико година, што у адаптацију простора, што у опрему, уложено чак 15 милиона динара, а набављени су и најсавременији уређаји за лабораторијске анализе, четири ултразвучна апарата... Зановљен је и комплетан возни парк Службе за кућно лечење, а стално се обнавља и возни парк Службе хитне помоћи која са 15 санитета годишње "прелази" и до 700.000 километара. Поред уобичајеног медицинског обезбеђења свих културних, спортских и осталих манифестација у граду и околини, ту су и дежурства на аеродрому у Лађевцима.

Кадровски потенцијал

У ЧАЧАНСКОМ Дому здравља тренутно је запослено око 470 људи, међу којима су 104 лекара, а 58 њих је завршило специјализацију. На стручном усавршавању је још 15 колега...

Поред рада на пет пунктова за вакцинацију, у првом таласу пандемије, Дом здравља је уступао своје особље и за привремени стационар у Плавој хали, а кадровски је помагано још чачанској болници, те Дому здравља у Ивањици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

НЕКАДАШЊИ фудбалер Раде Богдановић ових дана је привукао пажњу јавности коментарима на дешавања на Светском првенству у фудбалу у Катару, у оквиру специјалног програма на РТС-у. Нарочито је прашину подигло његов увредљив коментар на рачун жена фудбалера, а неки сматрају да је изостала адекватна реакција и водитеља, посебно водитељке Драгане Косјерине.

02. 12. 2022. у 08:47

Коментари (0)

РАСЕКЛИ ПИТОНА ДУГАЧКОГ ПЕТ И ПО МЕТАРА: Нису могли да верују шта су нашли у његовој утроби (ВИДЕО)