ПРЕВЕНТИВА ЧУВА ГЛАВУ: Врањанци "дали педалу" раку упркос киши

Д. РИСТИЋ

01. 10. 2022. у 19:59

У ГРАДСКОМ парку у Врању, по кишном времену, одржана је манифестација ,,Дај педалу раку”, која се организује у 30 градова у региону, у знак подршке женама оболелим од карцинома дојке.

ПРЕВЕНТИВА ЧУВА ГЛАВУ: Врањанци дали педалу раку упркос киши

D. Ristić

У име градског руководства обратила се заменица градоначелника Зорица Jовић, коjа jе том приликом истакла да jе ово трећа година заредом како град Врање учествуjе у акциjи. 

- Драго ми jе да и поред кише видим оволики броj вас коjи сте дошли да пружите подршку свима коjи се боре против карцинома. Свако од нас jе био у прилици да се на неки начин сусретне са овом опаком болешћу. Зато jош jедном понављам да превентива чува главу и молим, маjке, баке,сестре, ћерке, жене и, наравно, мушкарце: нађите времена и идите на jедан превентивни преглед коjи ће вам сачувати главу. 

Она је подсетила на проjекат ангажовања здравствених радника у сарадњи са ЗЦ Врање и Апотекарском установом, коjи jе већ ушао у пету годину, и захваљуjући коjем грађани Врања, али и околних места, имаjу већу доступност здравственим услугама. Тако ћр већ у понедељак преко 90 здравствених радника почети са радом.  Она jе подсетила и на лик и дело покоjног др Вукашина Антића коjи jе оставио неизбрисив траг у борби против рака доjке. 

На скупу jе говорио и др Саша Ђорђевић, директор ЗЦ Врање, коjи jе нагласио да jе превентива у борби против свих болести наjважниjа, а посебно када jе у питању канцер доjке.  Ако се пациjент jави на вереме проценат излечења jе стопроцентни, истакао jе др Ђорђевић и наjавио скоро стављање у рад новог мамографа, након осам година ван пројекта скрининга, тако да ће пациjенткиње у Врању до превентивних прегледа долазити много брже. 

- Надамо се да ћемо испунити очекивања наших пациjената, да ћемо правовремено помоћи и да ћемо што више пациjената излечити, као и да ћемо са новим скрининг програмом дати велики допринос здрављу - нагласио jе он. 

Потом jе симболичном вожњом бицикла стазама Градског парка пружена подршка свим женама коjе се суочаваjу са раком доjке. У вожњи су учествовали и малишани из Школе фудбала "Престиж".

Манифестациjу ,,Даj педалу раку 2022” организуjе Женски центар ,,Милица” из Врњачке Бање, под покровитељством Министарства здравља Републике Србиjе, Министарства омладине и спорта и Института за jавно здравље Србиjе „Др Милан Jовановић Батут“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)