ОБНАВЉАЈУ КУЋУ АХМЕТОВИЋИМА: Грађевинска дозвола добијена, сакупљено 330.000 за струју

В. Митрић

01. 10. 2022. у 11:11

ОПШТИНА Мали Зворник је, покретањем акције коју су помогли колективи и појединци, обезбедила 330.000 динара да се измири дуг за струју и да се плате накнаде због нелегалног прикључења као и нови струјни прикључак за кућу породице Ахметовић, из села Радаљ код Малог Зворника, чија је трагедија минуле суботе, потресла Србију.

ОБНАВЉАЈУ КУЋУ АХМЕТОВИЋИМА: Грађевинска дозвола добијена, сакупљено 330.000 за струју

Фото В. Митрић

Рано изјутра, тог 24. септембра, у њиховом дому, дечак (9) преминуо је од последица гушења димом који је настао због квара на агрегату којим су напајали кућу струјом, док су његова сестра (11) и отац у тешком стању превезени у лозничку болницу.

Према речима Зорана Јевтића, председника Општине Мали Зворник, локална самоуправа је припремила и просторију у сеоској школи у којој би отац и троје деце могли да бораве, док њихова кућа у Радаљу не буде потпуно реконструисана. Када ће струја бити прикључена Ахметовићима, још се не зна, а "многи негодују због спорости ЕД кад треба да укључи струју и брзини кад је искључује".

- У уторак смо добили грађевинску дозволу по пројекту за обнову породичне куће Ахметовића - каже Јевтић. - Следећи корак предузима Центар за социјални рад из Малог Зворника подношењем захтева Општини за помоћ овој породици, на основу којег ће за ову намену из буџета локалне самоуправе бити исплаћено милион динара, који је раније опредељен за обнову куће Ахметовића. После посете њиховом дому у Радаљу, грађевински вештак ће на основу затечене ситуације и пројектне документације сачинити извештај и доставити га надлежној општинској комисији. Она ће на основу тога и захтева који је доставио Центар за социјални рад одговорити Центру и упутити му предлог за помоћ са податком о износу који је неопходан за обнову и доградњу куће. Након тога, наш Центар за социјални рад донеће одговарајуће решење које ће послати Општини.

Председник Јевтић се нада да ће процедуре бити завршене до понедељка и да ће општина, потом, моћи да исплати Центру предвиђених милион динара. Уследиће потписивање уговора о реконструкцији и санацији куће између извођача радова и власника породичног дома Ахметовића.

Јевтић је навео да процењена вредност радова на објекту, према пројекту, износи 2.200.000 динара, али да ће коначни износ потребних средстава за обнову куће бити познат када се о томе изјасне извођач радова и власник куће.

Упоредо, Општина је за помоћ породици Ахметовић покренула и акцију прикупљања новца од којег је део (поменутих 330.000 динара) искоришћен за плаћање дугова ове породице за струју. Тако је у вртићу "Црвенкапа" прикупљена 171.000 динара, а новац су донирали и запослени у локалној самоуправи, градски одборници... Давно још, све плочице за кућу Ахметовићима је даровао Лозничанин Владо Лукић Мејин.

У свим установама јавног сектора у општини, а од уторка и у Општинској управи у Малом Зворнику, у ходницима на видним местима постављене су кутије за прикупљање новчаних прилога за помоћ породици Ахметовић. Председник Јевтић позвао је све суграђане на солидарност, да се одазову акцији и издвоје колико могу новчаних средстава која ће преко Центра за социјални рад бити упућена за помоћ породици у обнови куће и за остале потребе.

ДЕВОЈЧИЦА ЈОШ У БОЛНИЦИ

КАКО "Новости" сазнају, отац преминулог дечака, Драган Ахметовић, напустио је болничко лечење у уторак 27. септембра. Његова једанаестогодишња ћеркица још је у болници и не зна да је остала без млађег брата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици