ГРАЂАНИ ЗАХТЕВАЛИ: Почиње уклањање 37 оронулих кућа у долини Јадра

Ш.М.

27. 09. 2022. у 16:20

НА захтев грађана, 37 оронулих кућа у долини Јадра, које су житељи Лознице пре неколико година продали британско-аустралијској компанији "Рио Сава" почеће уклањање 3. октобра, а биће порушене ради безбедности, потврдио је "Новостима" Петар Филиповић, председник Удружења грађана "Опстанак у долини Јадра".

ГРАЂАНИ ЗАХТЕВАЛИ: Почиње уклањање 37 оронулих кућа у долини Јадра

Фото: В. Митрић

Становницима насеља Доње Недељице, Брезјак и Слатина, приликом продаје породичних имања, дозвољено је да осим покретних ствари из кућа однесу прозоре, врата, скину кров. Због тога многи објекти данас изгледају руинирано и представљају опасност за становнике који су ту остали да живе.

- Одржали смо разговор са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, који нам је предочио да ће рушење 37, а касније још 17 објеката почети 3. октобра - каже Филиповић. - Све куће представљају опасност за нас који живимо у овом делу Јадра, па је њихово уклањање једино решење. Такође, оне представљају право ругло. Сем рушења, никаквих активности од компаније "Рио Сава" неће бити, то је завршена прича.

Град је издао грађевинску дозволу за извођење радова, док је британско-аустралијска компанија изабрала извођача који ће брзо бити уведен у посао.

- Грађани су могли чак и са својих продатих плацева да однесу дрва за огрев - напомиње наш саговорник. - Град је због рушења оформио своју екипу од неколико људи која ће свакодневно надгледати и пратити радове. Земља која је продата у припада компанији "Рио Сава" сада се углавном користи за обрађивање, без икакве надокнаде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУПРУГА ВОДИТЕЉА Лепа глумица из популарних серија: Брзо смо схватили да смо се заволели (ФОТО)