НАУК ИЗ ПОПЛАВА 2014. И 2020. - Настављено лане започето чишћење канала и приобаља река на територији Трстеника

С. Бабовић

18. 08. 2022. у 05:22

ЧИШЋЕЊЕ канала и приобаља више водотокова другог реда ове седмице је на територији Трстеника настављено санацијом Медвеђанске реке у истоименом селу, те радовима на Љубостињској реци у Прњавору.

НАУК ИЗ ПОПЛАВА 2014. И 2020. - Настављено лане започето чишћење канала и приобаља река на територији Трстеника

Фото ОУ у Александровцу

- Средили смо око 600 метара обале у Медвеђи, што је подразумевало сечу стабала и растиња, те ископ шљунка и његово депоновање на обали - каже општински већник Владимир Дачић, наглашавајући да је функционална каналска мрежа претходних година предупредила поплаве.

С обзиром на то да се санирају најкритичнији делови на девет река, председник МЗ у Прњавору Десимир Обрадовић - уз констатацију да је код њих већ очишћено око 400 метара тока, моли комшије да буду стрпљиве, јер неће бити заборављен ниједан део Љубостинске реке.

- Оџачка река је 2014. и 2020. остављала пустош на ораницама, па смо лане санирали 1.250 метара корита, а овог јуна је посао настављен на километру тока - објашњава већник Дачић континуитет радова на територији Трстеника.

Његове речи потврђује и председник МЗ у Оџацима Љубиша Карић, подсећајући да је пре две године - због блата и муља после повлачења воде - и овде била проглашена ванредна ситуација.

ЦЕНА

ИЗ буџета Општинског штаба за ванредне ситуације је за актуелну реализацију овог пројекта - који се претходних година показао спасоносним - издвојено око пет милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

КОМШИЈИНЕ КОЗЕ МУ ПОЈЕЛЕ КУКУРУЗ: Видите како му се осветио - сам, без суда и полиције! Сад му прети робија